70 de milioane de euro de la BEI, pentru anveloparea blocurilor din Sectorul 6

La sediul Primariei Sectorului 6 a fost semnat, vineri, primul contract de finantare externa pentru reabilitarea termica a blocurilor din aceasta zona a Capitalei. In prezenta vicepresedintelui Bancii Europene pentru Investitii, Mathias Kollatz-Ahnen, si a directorului departamentului SEE, Jean-Christophe Laloux, primarul Cristian Poteras a contractat un imprumut in valoare de 70 de milioane de euro, primul de acest gen din Romania.

„Proiectul vizeaza anveloparea unui numar cat mai mare de blocuri din Sectorul 6, imobile cu pierderi energetice insemnate. Este un proiect nou, care a fost aprobat de Consiliul Local Sector 6 si care urmareste performanta energetica, pretul redus la factura de intretinere si avantajul estetic al cladirilor. Ne aliniem, astfel, la standardele energetice al Uniunii Europene”, a declarat primarul Poteras.

La randul sau, vicepresedintele BEI, Mathias Kollatz-Ahnen, a spus: “In Romania sunt multe constructii care au un consum mare de energie. Primaria Sectorului 6 a venit cu sugestia implementarii acestui proiect, iar noi suntem deschisi noilor colaborari. Aproximativ 23.000 de apartamente din Sectorul 6 vor beneficia de costuri reduse la intretinere, acest proiect ajutand cetatenii pe termen lung.”

Prin contractul de finantare pentru reabilitarea termica a blocurilor, Primaria Sectorului 6 a imprumutat de la BEI 70 milioane euro. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.