Boagiu decimeaza CA al Companiei Nationale de Autostrazi

 

Ministerul Transporturilor va reduce de la 15 la 7 numarul membrilor Consiliului de Administratie al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern.

\”Ca urmare a modificarilor legislative intervenite in ultima perioada in vederea cresterii eficientei activitatii economice a societatilor cu capital majoritar de stat, se impune eficientizarea structurilor colective de conducere ale acestor societati. Propunem promovarea prezentului proiect de act normativ prin care se stabileste – in deplina concordanta cu legislatia in vigoare si cu tendintele inregistrate la nivelul operatorilor economici privati – reducerea numarului de membri ai consiliului de administratie al CNADNR de la 15 la 7\”, se arata in nota de fundamentare a proiectului elaborat de Ministerul Transporturilor.

Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex, si Iancu Craciunoiu, directorul general al Autoritatii Rutiere Romane, sunt doi dintre membrii CA al CNADNR.

Reamintim ca, la inceputul lunii septembrie, doi sefi din Compania de Drumuri, Roxana Moise – director general adjunct pe proiecte cu finantare externa – si Adrian Ionescu – director coordonator proiecte autostrazi – au demisionat din functie, chiar inainte ca noul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, sa depuna juramantul la Cotroceni. Saptamana trecuta, sefa Transporturilor a demis-o pe Dorina Tiron din functia de director general al CNADNR, in locul ei numindu-l interimar pe Liviu Costache, director coordonator proiecte autostrazi in cadrul Companiei.

CNADNR este o institutie aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.