Brigada Rutiera: Amenzi pentru lucrari edilitare nesemnalizate

 

Din 59 de lucrari edilitare in carosabil – dintre care 36 lucrari de investitii si 23 executate in regim de interventie la retelele edilitare – verificate de Brigada Rutiera Bucuresti, 12 nu respectau legea, astfel ca societatile de constructii respective au fost amendate cu 17.760 de lei.

Sanctiunile au fost date potrivit art. 105 din OUG nr. 195/2002 republicata, societatilor de constructii pentru lipsa avizului politiei rutiere sau aviz expirat, semnalizarea rutiera temporara lipsa sau necorespunzatoare, precum si pentru nerespectarea conditiilor impuse in avizele eliberate de politia rutiera. In timpul actiunii, au mai fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale la regimul circulatiei si 4 amenzi aplicate de catre inspectorii Primariei Bucuresti conform H.C.G.M.B. nr. 3/1995.

Actiunea organelor de ordine s-a desfasurat impreuna cu inspectori din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si a avut ca scop verificarea modului de executie si semnalizare temporara a lucrarilor de reabilitare a partii carosabile. Concret, operatiunea a urmarit asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier, prin limitarea ocuparii partii carosabile afectate de executarea de lucrari, verificarea semnalizarii rutiere temporare a acestora, si verificarea legalitatii amplasarii de obstacole pe partea carosabila sau trotuare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.