Camion cu militari, rasturnat la digul de la Sivita

Cinci militari au fost raniti duminica, dupa ce un camion care ii transporta in localitatea galateana Sivita, pentru lucrari de consolidare a digului de langa Prut, s-a rasturmat.

La fata locului au ajuns doua autospeciale de la SMURD si o ambulanta, care a transportat ranitii la spital, unul dintre ei avand piciorul rupt. In camion se aflau 12 militari, care lucrau de 48 de ore la suprainaltarea digului din localitatea Sivita.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati, Eugen Chirita, in prezent, 20 de pompieri si 20 de militari lucreaza la suprainaltarea digului de protectie de pe Prut, fiind folositi saci umpluti cu nisip care au ramas neutilizati in municipiul Galati, dupa constructia digului de protectie a orasului.

Autoritatile din Sivita au decis, sambata dupa-amiaza, suprainaltarea pe o lungime de un kilometru a digului de protectie \”Bratesul de Sus\”, in conditiile in care nivelul raului Prut a ajuns la 619 centimetri, cu 19 centimetri peste cota de pericol. Suprainaltarea digului a continuat duminica, pe digul de protectie \”Bratesul de Jos\”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.