Centurile oraselor Alexandria si Caracal, contractate

 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial “Transport” au semnat, miercuri, contractele de finantare pentru „Constructia Variantei de Ocolire a municipiului Caracal” si “Constructia Variantei de Ocolire a municipiului Alexandria”. Soseaua de centura a municipiului Caracal este finantata din fonduri europene, prin POS Transport, si costa 159.720.084 lei – din care 69.221.569 lei finantare nerambursabila. Soseaua de centura a Alexandriei costa 210.164.064 lei – din care 89.793.838 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurat de la Bugetul de Stat.

Varianta de ocolire a municipiului Caracal va avea o lungime de 10,35 km, iar durata de executie a lucrarilor de constructie va fi de 24 de luni. “Realizarea proiectului va contribui la reducerea timpului de calatorie prin zona municipiului Caracal, imbunatatirea sigurantei traficului, precum si diminuarea gradului de poluare a mediului in zona urbana”, se arata intr-un comunicat remis redactiei din partea CNADNR.

Varianta de Ocolire a municipiului Alexandria va avea o lungime de 13,28 km de drum si va fi construita tot in 24 de luni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.