Circulatie inchisa de Maratonul Raiffeisen Bank Bucharest International


 

Asociatia Bucharest Running Club anunta pe 9 octombrie, la 9.30 in Piata Alba Iulia, startul celei de-a patra editii a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, unul dintre cele mai mari evenimente de atletism stradal gazduite de Capitala. Circulatia rutiera va fi inchisa timp de doua zile, astfel: sambata, 8 octombrie, intre Piata Alba Iulia si Bd. Unirii, pana la intersectia cu Bd. Mircea Voda si retur; duminica, 9 octombrie, pe traseul Piata Alba Iulia, Piata Unirii, Bd. I. C. Bratianu, Splaiul Unirii, pana la Pod Mihai Bravu, apoi pe Splaiul Unirii, Pod Marasesti, Bd. Mircea Voda, Bd. Unirii, Bd. Burebista si retur pe Bd. Burebista, Piata Alba Iulia si Bd. Decebal.

 

Alergatorii sunt invitati sa se inscrie, la Sport Expo in Piata Alba Iulia, la una dintre cursele competitiei, astfel: vineri, intre orele 13.00-20.00, sambata, intre orele 9.00-20.00 si duminica dimineata, intre orele 7.00-9.00. Toti participantii inscrisi online trebuie sa isi ridice kit-urile de participare pana duminica la ora 9.00.

Anul acesta, copiii se vor bucura de o zi dedicata numai lor in cadrul maratonului, pe 8 octombrie, in Piata Alba Iulia, cu startul la 10.00. Crosul Copiilor este o zi special pregatita pentru copiii pasionati de alergare, cu premii, activitati si surprize ce ii vor incanta pe micii sportivi. Copiii cu varsta intre 4 si 12 ani se pot inscrie in concurs, iar cei cu varsta de peste 12 ani sunt asteptati la Cursa Populara Gillette din 9 octombrie, anunta organizatorii.

Raiffeisen Bucharest International Marathon asteapta alergatori antrenati sa alerge la cursa Maraton – 42, 195 km, semi-marathon – 21,095 km sau stafeta – 4X10,54 km, dar si alergatori amatori care se pot inscrie la Cursa Populara Gillette – 4 km, sau la Crosul Copiilor, ce are loc in data de 8 octombrie. Persoanele cu dizabilitati pot concura la Cursa Scaunelor cu Rotile.

Federatia Romana de Atletism organizeaza pe 9 octombrie, in cadrul RBBIM Campionatul National de Maraton , Seniori, Tineret si Juniori, masculin si feminin si Campionatul National de Maraton pentru Veterani.

 

Atleti din Kenya, Etiopia, Rusia

Editia din 2010 a RBBIM a avut participanti din 20 de tari si au fost acordate peste 100 de premii in bani. La organizarea evenimentului au lucrat peste 200 de persoane, majoritatea voluntari. Cateva sute de turisti straini au vizitat Bucurestiul si, cu aceasta ocazie, am demarat proiectul \”Turism sportiv in Bucuresti\”, mai anunta oganizatorii, care sunt increzatori ca editia din acest an va aduna peste 6.000 de participanti (alergatori si sustinatori) la evenimentul din Piata Alba Iulia. Sunt deja inscrisi atleti din 42 de tari, printre care Kenya, Etiopia Rusia, dintre care, cel putin 20 sunt atleti de talie mondiala. “Prin organizarea acestui maraton, dorim sa sensibilizam publicul cu privire la beneficiile activitatii sportive si ale unui stil de viata sanatos. Ca si canotor am simtit de la an la an schimbarile benefice aduse de o disciplina riguroasa, o dieta echilibrata si activitate fizica. Avand in vedere ca din ce in ce mai multe persoane sufera de afectiuni cardio-vasculare, obezitate si probleme cu articulatiile, maratonul este o competitie bine-venita ce pune accentul pe importanta exercitiului fizic”, a declarat Valeria Racila van Groningen, presedinte al Asociatiei Bucharest Running Club. “Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este o sarbatoare pentru Bucuresti, la care alergatori din toata tara si din strainatate s-au inscris. Ei pot alerga, incuraja alergatorii din toata lumea, sau incuraja cauzele ecologice si umanitare pe care le promovam”, spune Oana Nastase, director al Raiffeisen Bucharest International Marathon.

Fondurile stranse vor fi trimise catre cele doua organizatii non-profit afiliate maratonului: Viitor Plus – Asociatia pentru dezvoltare durabila si Hospice Casa Sperantei. Raiffeisen Bucharest International Marathon este organizat de Asociatia Bucharest Running Club, in colaborare cu Primaria Bucuresti, Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic Roman, Federatia Romana de Atletism si beneficiaza de sprijinul sponsorilor care faciliteaza sutele de premii de la fiecare editie a maratonului. Competitia este acreditata international, inscrisa in lista oficiala a maratoanelor stradale mondiale si afiliata AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor Stradale).

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.