Doi ofertanti pentru supervizarea lucrarilor la metroul spre Otopeni


 

Metrorex a primit doua oferte finale pentru proiectarea si supervizarea lucrarilor de construire a Magistralei VI, respectiv de legare a retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni): de la consortiul PADECO (Japonia)/Oriental Consultants Ltd Japonia/METROUL SA Romania/SENECA Group International/SYSTRA (Franta) si de la asocierea Ingerop International (Franta)/Ingerosec Corporation (Japonia)/High-Point Redel (Anglia) /IPTANA Romania/SALFO (Grecia). Contractul este estimat la 60 de milioane de euro.

 

In prima runda a licitatiei, Metrorex a primit inca trei oferte, de la asocierile SYSTRA (Franta)/PROIECT Bucuresti, Lavalin Romania/Tractabel Engineering Romania/Louis Berger (Franta) si de la firma spaniola IDOM Ingeniera Y Consultoria. \”La sfarsitul perioadei de evaluare a ofertelor tehnice (circa o luna) si urmare avizarii de catre Agentia Guvernamentala Japoneza JICA a tuturor actiunilor realizate, Metrorex va derula negocierile cu consultantul clasat pe primul loc, in vederea perfectarii formei finale a contractului\”, se arata intr-un comunicat al Metrorex.

Firma castigatoare va asigura servicii de consultanta tehnica, economica, proiectare, asistenta tehnica si supervizarea lucrarilor, inclusiv monitorizarea comportarii constructiilor, instalatiilor echipamentelor si produselor pe perioada garantiei, pentru implementarea cu succes a proiectului atat din punct de vedere a duratei si termenului de realizare, cat si a incadrarii in bugetul aprobat in conditiile asigurarii standardelor de calitate.

Linia 6 de metrou va face legatura cu reteaua actuala printr-o ramificatie la linia 4, in zona statiei de metrou 1 Mai, ruta plasandu-se din zona respectiva catre Piata Presei Libere, de-a lungul traseului DN1, pana la Aeroportul Otopeni.

Metrorex estimeaza ca linia va deveni operationala in aproximativ 5 ani de la inceperea lucrarilor, programata pentru a doua jumatate a anului 2012 – inceputul anului 2013.

Construirea Magistralei VI va fi sustinuta de un imprumut de peste 300 milioane de euro acordat Romaniei de Guvernul Japoniei si semnat de presedintele Traian Basescu in martie, la Tokyo.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.