Draxlmaier extinde productia de componente auto la Satu Mare

 

Producatorul german de componente auto Draxlmaier va investi circa 30 de milioane de euro la Satu Mare, unde va crea 1.000 de noi locuri de munca prin extinderea uzinei existente, a anuntat, joi, premierul Emil Boc, dupa intalnirea la Palatul Victoria cu sefii grupului german. Draxlmaier a intrat pe piata romaneasca acum 18 ani, a investit 200 milioane euro in productia de sisteme electrice si componente pentru interioare auto si are activitati la Satu Mare, Codlea, Pitesti, Timisoara si Hunedoara, cu 12.000 de angajati.

In cadrul intalnirii, reprezentantii Draxlmaier au prezentat primului-ministru proiectele de extindere a capacitatii de productie a fabricilor de la Satu Mare, Codlea si Hunedoara, detinute de grupul german.

Proiectul de la Satu Mare, ce se va derula in perioada 2012-2013, consta in extinderea capacitatii de productie a DRM Draxlmaier Satu Mare pe sectorul de cablaje electrice pentru autovehicule. Investitia actuala a grupului la Satu Mare este in valoare de 113,4 milioane lei si are peste 4.300 de locuri de munca.

Premierul Emil Boc a aratat ca Executivul este foarte interesat de realizarea unor capacitati noi de productie care sa contribuie la dezvoltarea industriei auto din Romania. El i-a asigurat pe reprezentantii Grupului Draxlmaier ca „investitiile companiei in Romania sunt in siguranta”, intrucat situatia macroeconomica s-a consolidat in urma masurilor luate de Executiv. ”Vom aborda constructia bugetului de stat pentru 2012 intr-o maniera serioasa si responsabila”, a subliniat premierul.

O alta tema abordata in cadrul intalnirii a vizat extinderea cooperarii Grupului Draxlmaier cu universitati romanesti, in vederea specializarii profesionale a personalului companiei.

Din delegatia grupului Draxlmaier a facut parte Fritz Draxlmaier – CEO si proprietarul grupului Draxlmaier, dar si Karl Wallner, director general al grupului Draxlmaier, cu responsabilitate pentru capacitatile de productie din toata lumea, Patrick Seyller si Iuliu Aurel Cadar, directori administrativi Pitesti, respectiv Satu Mare.

Grupul Draxlmaier are circa 35.000 de angajati pe plan mondial si a inregistrat afaceri de peste 1,8 miliarde euro anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.