Executivul analizeaza reducerea accizelor la carburanti

 

Executivul discuta posibilitatea reducerii accizelor, ca urmare a preocuparilor legate de pretul carburantilor, a declarat joi, intr-o conferinta organizata de Consiliul Investitorilor Straini, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

 

“In contextul preocuparilor legate de pretul carburantului, discutam posibilitatea de a reduce accizele’, a spus ministrul Finantelor. In prezent, conform companiilor petroliere, componenta de taxe in pretul carburantilor reprezinta circa jumatate din pret.

Ionel Blanculescu, presedintele firmei de consultanta si investigatii financiare Business Inteligence si fost ministru-delegat pentru coordonarea autoritatilor de control, declara, in urma cu o luna, ca solutia imediata pentru reducerea cu 36,8 bani a pretului carburantilor la pompa este eliminarea perceperii de TVA la accizele deja cuprinse in pretul carburantilor. “Solutia imediata pentru reducerea cu 36,8 bani a pretului carburantilor la pompa este eliminarea perceperii de TVA la accizele cuprinse in pretul carburantilor, adica incetarea aplicarii unei taxe la o alta taxa, ceea ce reprezinta nu numai un non-sens economic, dar si o ilegalitate”, opina Blanculescu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.