Firma in 3 zile

 

Guvernul va simplifica procedurile administrative pentru derularea unei afaceri, astfel incat durata medie de infiintare a unei firme va scadea de la 10 zile, in prezent, la maximum 3 zile, conform recomandarii Uniunii Europene, a anuntarat, joi, premierul Emil Boc.

 

\”Am inteles ca in Romania se cifreaza undeva la o medie de 10 zile, UE ne cere 3 zile in perspectiva. Cred ca putem ajunge si noi ca durata de infiintare a unei firme sa coboare cu mult sub 10 zile cat este in prezent si sa ne apropiem de cele 3 zile solicitate de UE, avand in vedere ca exista tari in lume unde este necesara o zi pentru infiintarea unei firme si cred ca atingerea unui prag de 3 zile pentru a se putea infiinta o afacere in Romania este un termen pe care mi-l propun, pe care ni-l propunem si fezabil\”, a spus primul ministru, prezent la lansarea Cartei albe a IMM-urilor din Romania.

El a asigurat ca reducerea termenului de infiintare a unei firme, solicitata si de catre mediul de afaceri, este pe agenda imediata a Guvernului. “Pot sa va asigur ca toate propunerile pe care dumneavoastra le-ati enuntat astazi vor fi analizate de catre membrii Guvernului, incepand cu ministrul Finantelor, continuand cu ministrul Economiei dar si de catre ceilalti colegi de cabinet si sa speram ca o parte dintre ele vor putea fi implementate cat mai repede cu putinta. (…) As face precizarea ca au fost patru propuneri pe care le-am materializat. Este vorba despre eliminarea impozitului minim, fondul de garantare, modificarea Codului Muncii si coborarea plafonului pentru care se poate acorda ajutor de stat in functie de numarul de locuri de munca create si plafonul de investitii realizat. Am modificat Hotararea 1.680 a Guvernului, daca nu gresesc, prin care am coborat plafonul pentru a acorda sprijin acelor IMM-uri care creeaza locuri de munca si dezvolta afaceri la 5 milioane de euro, daca nu gresesc, si 30 de locuri sau 50 de locuri de munca”, a mai declarat Emil Boc.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.