FM Logistic își extinde flota de furgonete electrice

FM Logistic își extinde flota de furgonete electrice, precum și numărul de orașe în care oferă livrări urbane cu vehicule ecologice.

FM Logistic România a inclus în flota sa trei noi furgonete electrice, una în Timișoara și alte două în București. În total, compania are acum patru furgonete electrice care fac livrări urbane pentru clienții săi din industria cosmetică, care au fost parteneri în acest proiect.

Datorită motorului lor electric, vehiculele produse de Ford sunt complet lipsite de emisii de carbon. Fiecare furgonetă poate economisi până la trei tone de CO2 pe an, reducând semnificativ amprenta de carbon a activităților de transport ale companiei.

Cu o sarcină utilă de 697 kg și o autonomie de 230 km, aceste vehicule ecologice răspund, de asemenea, nevoilor livrărilor urbane și pot transporta până la 200 de colete pentru aproximativ 50 de descărcări. Fiecare furgonetă are nevoie de opt ore pentru a se încărca 100% și de puțin peste o jumătate de oră pentru ca bateria să ajungă de la 15% la 80%. Motorul are o putere de 135 kW, cu un consum de 22,6 kW/100 km.

„Prin creșterea flotei noastre de furgonete electrice, ne propunem să ne reducem semnificativ amprenta de carbon, să contribuim la un aer mai curat în comunitățile noastre și să creăm baza pentru un viitor mai verde. De asemenea, investiția în vehicule electrice ne îmbunătățește eficiența operațională și demonstrează angajamentul nostru de a îmbrățișa inovația pentru servicii de livrare mai durabile“, a declarat Lavinia Ștefan, director de transport al FM Logistic România.

Extinderea flotei de vehicule electrice a FM Logistic România face parte din planul strategic Powering 2030 al Grupului, care se bazează pe cinci piloni: servicii logistice omnicanal și urbane, automatizare și robotizare, dezvoltare durabilă, transport 4.0 și experiența clienților. Scopul este de a pune consumul responsabil la dispoziția tuturor.

Pentru a atinge acest obiectiv, pe lângă achiziționarea de furgonete electrice, FM Logistic România a implementat soluția Urbantz la nivel național, pentru a face livrările urbane mai eficiente, transparente și durabile pentru clienții săi.

Despre FM Logistic

Prezentă în România din 2004, FM Logistic a fost înființată în 1967, în Franța, pentru a furniza servicii de aprovizionare în Europa, deservind clienții din industriile din sectoarele produselor de larg consum, comerţ cu amănuntul, frumusețe și cosmetică, producție industrială și sectoare medicale. Serviciile sale includ depozitare, execuție omnicanal, co-ambalare, transport intern și internațional, operațiuni de logistică urbană, precum și servicii turn de control al lanțului de aprovizionare. Astăzi, compania este activă în 14 țări din Europa, Asia și America Latină.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.