Gata cu licenta la universitati acreditate a absolventilor de la particulare de 2 lei!

 

Plenul Senatului a respins, marti, propunerea legislativa initiata de Ecaterina Andronescu (PSD) si Mihail Hardau (PDL), prin care se dadea posibilitate absolventilor programelor de studii sau specializari organizate in forme de invatamant neautorizate sau neacreditate sa sustina examene de selectie si de licenta la o universitate acreditata.

Potrivit proiectului de lege, absolventii programelor de studii sau specializari de la universitatile particulare neautorizate sau neacreditate ar fi putut sa-si finalizeze studiile parcurgand un examen de selectie alcatuit din 5 probe, promovarea acestuia dandu-le dreptul sa se inscrie la examenul de licenta. Examenele de selectie si de licenta s-ar fi sustinut la o universitate acreditata, alta decat universitatea in care absolventul a urmat studiile, asa cum s-a intamplat pana la intrarea in vigoare a Legii Educatiei Nationala nr. 1/2011.

Proiectul a fost insa respins, pe motiv ca, in absenta evaluarii de catre ARACIS a standardelor privind asigurarea calitatii procesului de invatamant, in urma careia programul de studii este autorizat, functionarea este ilegala si drept consecinta studiile atestate prin diploma nu pot fi recunoscute.

Conform expunerii de motive, rezultatele unor evaluari efectuate de MECTS in universitati acreditate au aratat existenta unor programe de studii care au functionat fara parcurgerea procesului de asigurare a calitatii, precum organizarea unor programe de invatamant la distanta in centre neautorizate, documente privind scolaritatea neconforme normativelor in vigoare sau date de inregistrare matricola care nu sunt prezentate conform normativelor.

Senatul este camera decizionala. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.