Gazonul Cluj Arena, testat cu tocuri cui de Elena Udrea


 

Stadionul Cluj Arena, construit in 2 ani cu 35 de milioane de euro fara TVA, a fost inaugurat sambata si deschis publicului de la ora 14.00 pana dupa miezul noptii. Elena Udrea l-a insotit la eveniment pe premierul Emil Boc si a testat gazonul cu faimoasele ei tocuri cui, devenite brand. “Sunt convinsa ca nu voi pleca cu o brazda in tocuri\”, a demonstrat ea.

 

Cluj Arena a costat pe sfertul Stadionului National Arena din Bucuresti (ajuns, dupa mai multe scumpiri, la 146,2 milioane de euro, fara TVA), dar are si cu 20.000 de locuri mai putin si ii lipseste acoperisul retractabil. In schimb, dispune de o pista de atletism pentru competitii internationale. Ca si cel de la Bucuresti, stadionul clujean face parte din categoria \”Elite\”, respectand standardele FIFA si UEFA.

Lucrarile au inceput in august 2009 si au fost executate de un consortiu de 8 firme care a castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean Cluj. Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri, iar din costul total de 35 de milioane de euro (exact cat a reprezentat contributia Guvernului la construirea celui din Bucuresti), 14 milioane au fost alocate din bugetul de stat, restul banilor provenind de la CJ Cluj.

Pamblica inaugurala nu putea fi taiata decat de premierul Emil Boc, clujean si fost primar al municipiului, venit la eveniment cu ministrul Elena Udrea, dar si cu sotia. Au mai fost prezenti parlamentari si circa 200 de oficiali locali, in frunte cu Alin Tise, presedintele CJ Cluj. Primul-ministru a declarat ca, fata de National Arena din Bucuresti, la Cluj-Napoca \”gazonul este net superior, iar imnul national se intoneaza corect\”. “Sunt cuprins de emotie si sunt mandru, ca orice clujean, de aceasta realizare. Este un exemplu de parteneriat intre Guvern si autoritatile locale. Numai asa se poate reusi\”, a spus el.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a testat cu tocurile cui gazonul si a demonstrat ca nu va pleca \”cu o brazda de gazon in tocuri\”. A urmat si testarea lui Boc, cu mingea. Din cele 5 suturi la poarta, primul nu i-a iesit, dar urmatoarele 4 au fost toate gol. Alte executii de la 11 metri au fost ale lui Tise si ale catorva consilieri judeteni. Gazonul nu s-a clintit.

Au urmat, in cadrul Zilelor Portilor Deschise, mai multe evenimente: premierea a peste 700 de sportivi clujeni si a antrenorilor lor; un meci de fotbal feminin; meciuri si antrenamente ale grupelor de copii de la cluburile clujene; demonstratii de majorete; tombole cu premii pe parcursul intregii zile; un foc de artificii la ora 22.00. Stadionul a ramas deschis pana dupa miezul noptii, fiind vizitat de peste 80.000 de clujeni, dintre care 35.000 au participat la tombola.

Pe Cluj Arena vor concerta in 8 si 9 octombrie Scorpions si Smokie. Alaturi de Scorpions, in prima zi vor mai canta Voltaj, Semnal M, Sensor si Grigore Lese, iar in a doua zi, legendara trupa rock britanica va fi prefatata de recitalurile lui Smiley, Pasarea Colibri, Loredana cu Agurida si Horea Brenciu&HB Orchestra.

In 11 octombrie, stadionul va avea prima partida de fotbal: amicalul \”U\” Cluj cu echipa antrenata de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar.

Magda SEVERIN


LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.