Gradinita cu bulina rosie, demolata

 

Una dintre cele 24 de gradinite de pe raza Sectorului 4 expertizate seismic din ordinul primarului Cristian Popescu – Piedone va fi demolata saptamana viitoare, intrucat a fost descoperita cu grad seismic ridicat – adica cu bulina rosie. Este vorba, de fapt de unul dintre corpurile Gradinitei nr. 28 din Sos. Giurgiului nr. 247, expertizat si incadrat in clasa I de risc seismic. Alta cladire a unei gradinite (nr. 166, din strada Panselelor nr. 38-40) va fi de urgenta consolidata.

 

Verificarile cele 24 de cladiri in care functioneaza unitati de invatamant prescolar din Sectorul 4 au fost finalizate in cursul acestei saptamani, raportul expertilor relevand faptul ca doua dintre cladiri sunt nesigure si pun in pericol siguranta micutilor. Este vorba despre corpul B al cladirii in care functioneaza Gradinita nr. 28, expertizat si incadrat in clasa I de risc seismic. Cei 50 de copii, reprezentand doua grupe, ce invatau in aceasta cladire, au fost evacuati inca de acum doua saptamani si isi continua procesul educativ in corpul A al aceleiasi gradinite, acesta prezentand siguranta seismica. “Corpul B va fi demolat in cursul saptamanii viitoare, urmand ca, dupa finalizarea lucrarilor de construire a noului corp, micutii sa invete o perioada in incinta acestuia, pentru ca si corpul A sa intre in modernizare si sa fie reabilitat termic. De altfel, de lucrari de reabilitare termica vor beneficia toate cladirile in care functioneaza unitati de invatamant prescolar, mai putin cele 6 gradinite construite din temelii si inaugurate in cursul anului 2009”, ne-a declarat primarul Cristian Popescu.

Cea de-a doua cladire cu risc seismic ridicat este corpul A al Gradinitei nr.166 (strada Panselelor nr. 38-40), care, in urma expertizarii, a fost incadrat in clasa a II-a. In acest caz, expertii au recomandat consolidare si extindere, cei 50 de prescolari din cadrul a doua grupe desfasurandu-si deja activitatea in corpul B al imobilului.

Edilul anunta ca, pana cel tarziu la 1 mai, va finaliza si expertizarea celorlalte cladiri de invatamant preuniversitar – scoli generale si licee. „Prioritar pentru desfasurarea in bune conditii a procesului educational este sa intreprindem demersuri pentru sporirea gradului de siguranta a copiilor in gradinite, scoli si licee. Pe langa exercitiile de protectie civila pe care le-am organizat pana in prezent in cadrul scolilor generale si liceelor din Sectorul 4, este de datoria noastra sa luam toate masurile de precautie, astfel incat copiii nostri sa fie protejati si in afara oricarui pericol, in cazul nefericit al producerii unui cutremur”, precizeaza primarul Piedone.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.