Mai putine case

 

In primul trimestru, au fost date in folosinta 7.625 locuinte, cu 360 mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul National de Statistica (INS). Spre deosebire de trimestrul I al lui 2010, cele mai multe au fost construite in mediul rural (55,6 %).

 

Totodata, numarul unitatilor locative realizate din fonduri publice a scazut cu 232, iar al celor realizate din fondurile private, cu 128 locuinte. Scaderi semnificative au avut loc in regiunile de dezvoltare Sud – Vest Oltenia (-254 locuinte) si Sud – Muntenia (-155 locuinte). Cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord – Est (71 locuinte) si Nord -Vest (70 locuinte).

Datele provin din Cercetarea statistica trimestriala “Constructii de locuinte” (LOC TR), suport informational pentru stabilirea numarului de locuinte terminate in cursul perioadei analizate, precum si in curs de executie la sfarsitul perioadei analizate, la care nu s-au realizat inca toate lucrarile prevazute in documentatia de executie, sau care au fost terminate, dar nereceptionate.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.