Metrorex monteaza scari rulante si acoperis exterior la statia de metrou Stefan cel Mare

 

Primarul Neculai Ontanu a avizat autorizatia de montare a scarilor rulante in statia de metrou Stefan cel Mare, unde Metrorex va construi si un acoperis cu structuri metalice la accesul de intrare in statie. Valoarea investitiei, calculata si acoperita integral de SC Metrorex SA, este de 450.000 lei.

Potrivit documentatiei depusa de SC Metrorex SA, la statia de la Stefan cel Mare se vor realiza lucrari pentru amplasare unui escalator urcare care va face legatura intre pasajul pietonal si exteriorul statiei, prin ajustarea rampei scarilor. Aceasta se va ingusta de la 4,46 m la 2,56 m, prin crearea cuvei pentru noul escalator, in care se va insera scara rulanta. Cuva escalatorului va fi din beton armat, urmand sa se realizeze doua rigole prevazute cu baza colectoare. Cu ocazia acestor modernizari, se are in vedere reabilitarea unei camere tehnice aferente pompei de evacuare a apei din baze, situata la intersectia pasajelor subterane spre Obor si spre Barbu Vacarescu.

Prin acelasi proiect, o atentie deosebita se va acorda lucrarilor de acoperire a accesului la statia de metrou de la Stefan cel Mare, pe partea dinspre Obor. In perioada urmatoare, se vor monta structuri metalice formate din stalpi fixati pe parapetul de beton, ferme din profile curbate, inchiderile laterale fiind cu geam dublu strat si securizat, colorate in masa verde si panouri de sticla speciale, iar inchiderea la partea superioara cu policarbonat celular verde. Totodata, se vor reface finisajele folosind placi de granit la trepte, contratrepte si vangul scarii si pe exterior la parapeti si marmura compozita ocru deschis la peretii accesului.

Memoriul tehnic urmareste realizarea acoperisului la accesul spre statia Obor care are dimensiunile 1090×540 cm, reprezentand conturul parapetului cu inaltimea existenta de 65 de cm fata de platforma-acces. De structura acoperirii, in dreptul intrarii pentru calatori, se vor monta panourile luminoase specifice statiilor de metrou, cu sigla metroului si denumirea statiei. Stalpii accesului, arcele transversale si sistemul de tevi pe directie longitudinala vor fi tratate anticoroziv si vopsite in culoare alba. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.