Mita pentru permis auto

 

Un jurist de la Serviciul de Salubritate al municipiului Turnu Magurele a fost prins luni de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie in timp ce primea suma de 700 lei de la o persoana, pentru a interveni pe langa lucratori ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere Inmatricularea Vehiculelor Teleorman in vederea promovarii examenului de obtinere a permisului de conducere. Inculpatul a recidivate, in 14 septembrie fiind trimis in judecata pentru aceeasi infractiune.

“In fapt, in data de 04.11.2011, un cetatean a sesizat Directia Generala Anticoruptie – Biroul Judetean Anticoruptie Teleorman, cu privire la faptul ca juristul in cauza a lasat sa se creada ca are influenta pe langa functionari ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere Inmatricularea Vehiculelor Teleorman si il poate ajuta astfel cu promovarea examenului de obtinere a permisului de conducere. In acest sens, i-a pretins suma totala de 1.500 lei, din care, anterior realizarii flagrantului, denuntatorul i-a remis suma de 750 lei. De asemenea, a mai rezultat ca juristul a mai pretins si primit de la denuntator si suma de 180 lei pentru a-i rezolva acestuia problema inspectiei periodice tehnice a autoturismului, tot prin uzitarea relatiilor pe care le detinea si fara ca autoturismul sa fie adus in unitatea de service”, se arata intr-un comunicat al DGA.

Directia precizeaza ca aceeasi persoana a fost inculpata si trimisa in judecata, la data de 14 septembrie,  intr-un alt dosar al Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, pentru comiterea aceluiasi tip de infractiune, respectiv trafic de influenta referitor la angajarea in sistemul sanitar – caz, de asemenea, instrumentat la nivelul Directiei Generale Anticoruptie – Biroul Judetean Anticoruptie Teleorman.

Procurorul de caz a dispus retinerea inculpatului pe o perioada de 24 de ore, urmand ca marti sa fie prezentat Tribunalului Teleorman cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 zile. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.