Noile salarii minime din construcții și agricultură, cu plata CASS

Noile salarii minime din construcții, agricultură și industria alimentară au fost convenite de premierul Marcel Ciolacu cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor, în ședința Consiliului Naţional Tripartit din 25 octombrie, astfel încât plata contribuțiilor de sănătate de către angajați să nu le diminueze cu niciun leu cuantumul salariilor pe care le primesc în prezent, când sunt scutiți de CASS.

Concret, salariului minim brut din construcții va fi majorat, începând cu 1 noiembrie, de la  4.000 lei la 4.582 de lei, iar cel al angajaților din agricultură și din industria alimentară, la 3.436 lei.

După ce vor plăti statului contribuțiile la sănătate, salariații din construcții vor primi „în mână” 3.150 lei, adică exact ca în prezent, iar cei din agricultură și industria alimentară, 2.362 de lei – la fel ca acum.

Ordonanța de urgență va fi adoptată în ședința din 27 octombrie a Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu a scris pe Facebook: „Am convenit, împreună cu patronatele şi sindicatele, în Consiliul Naţional Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcţii, agricultură şi industria alimentară. Am făcut o promisiune angajaţilor, aceea că în urma introducerii contribuţiei pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcţii, de 4.582 de lei, cât şi cel din agricultură şi industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete”.

El le-a mulţumit patronatelor pentru că au înţeles “importanţa acestui moment” şi a apreciat suportul acordat Guvernului de către sindicate în stabilirea valorilor corecte ale salariilor minime din cele două industrii-cheie pentru economie.

„Suntem pregătiţi, acum, să adoptăm în şedinţa de Guvern, ordonanţa de urgenţă referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către preşedintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate şi aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaţilor din construcţii şi agricultură”, a precizat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.