Nokia isi ia adio de la Jucu in 30 noiembrie

 

Fabrica Nokia de la Jucu se inchide cu o luna mai devreme, vineri parasind deja unitatea, la iesirea din schimbul de zi, 500 din cei 1.830 de angajati, iar restul vor pleca treptat, pana miercuri, 30 noiembrie, cand se inchide activitatea, in conditiile in care nu mai sunt comenzi.

Liderul Sindicatului \”Nokia Metal\”, Valentin Ilcas, a declarat ca toti angajatii care vor pleca vor fi platiti pana la sfarsitul lunii martie, urmand ca din aprilie sa primeasca platile compensatorii negociate cu conducerea companiei. Totodata, prima de Craciun de 200 de lei negociata cu conducerea companiei va fi virata pe card angajatilor, in 10 decembrie.

Pana in luna martie vor fi organizate pentru angajati cursuri de recalificare si vor fi intocmite listele cu cei care aplica pentru suma de 500 de euro acordata de Nokia celor care vor sa isi deschida o afacere sau sa isi continue studiile. \”Vor fi organizate cursuri de recalificare in diverse meserii, bucatari, soferi, care sa le asigure angajatilor de la Nokia un nou loc de munca\”, a explicat Ilcas.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.