OMV paraseste Croatia si Bosnia-Hertegovina

 

OMV intentioneaza sa vanda retelele de benzinarii pe care le detine in Croatia si Bosnia-Hertegovina,  a anuntat, marti, grupul petrolier austriac, care controleaza Petrom. Aceasta inseamna retragerea de pe cele doua piete. Alte retrageri din tari unde OMV este prezent prin retele de benzinarii nu sunt planificate, in prezent.

Planurile de vanzare a celor doua subsidiare fac parte din strategia OMV de reducere a ponderii segmentului de rafinare-distributie in afacerile grupului, concomitent cu dezvoltarea operatiunilor de explorare-productie si gaze-energie. ‘OMV va continua sa concentreze activitatile comerciale si de distributie pe pietele cu aprovizionare integrata. Croatia si Bosnia-Hertegovina nu se incadreaza optim in lantul de aprovizionare al OMV, astfel ca sunt analizate optiuni de a vinde cele doua subsidiare’, se arata in comunicat.

In Croatia, OMV are 63 de benzinarii si o cota de piata de 13%, iar in Bosnia-Hertegovina detine 28 de benzinarii, reprezentand o cota de piata de 8%, se arata intr-un comunicat al grupului.

Discutiile cu potentiali cumparatori vor incepe in cateva luni. OMV a prezentat in septembrie elemente din noua strategie a grupului pana in 2021. Obiectivele grupului sunt renuntarea la active de un miliard de euro din partea de rafinare si marketing si concentrarea pe productia de hidrocarburi si energie electrica. De asemenea, strategia vizeaza iesirea de pe unele piete si consolidarea pe altele, a anuntat grupul in septembrie.

In Romania, OMV controleaza, pe langa Petrom, o retea de 157 de benzinarii. Grupul detine 4.800 de statii de distributie de carburanti in 13 tari, printer care Austria, Germania, Romania, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria si Turcia.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.