Operatiunea DANUBIUS: 76 de infractiuni depistate in porturi

 

Politistii de la Serviciul Transporturi din cadrul IGPR, lucratori vamali si de la Politia de frontiera au verificat, in cadrul unei operatiuni desfasurate pe caile navigabile interioare si in porturile fluviale si maritime, denumita DANUBIUS, peste 430 de nave si ambarcatiuni, 1.424 de autoturisme si 132 de agenti economici, au aplicat 100 de amenzi pentru 76 de infractiuni constatate si au confiscat bunuri de 330.000 de lei.

 

Pe parcursul celor sapte zile ale actiunii, echipele de control au ridicat in vederea confiscarii 6 motoare, o ambarcatiune, peste 100 de unelte de pescuit industrial, 2.524 de litri de produse petroliere, peste 2 tone de cereale, 130.520 de tigarete, 56 de sticle de bauturi alcoolice si 1.680 de obiecte vestimentare susceptibile a fi contrafacute. De asemenea, au fost depistate 6 autoturisme si doua ambarcatiuni ce figurau ca furate, informeaza, sambata, IGPR.

Majoritatea infractiunilor constatate sunt incalcari ale normelor legale privind pescuitul si acvacultura, dar si fapte de evaziune fiscala, inselaciune, fals si uz de fals, incalcari ale Codului Vamal si ale legii privind indicatiile si marcile geografice. La controale au participat politisti din cadrul IGPR – Serviciul Transporturi, Directia de Investigare a Fraudelor, Directia de Investigatii Criminale, Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, precum si lucratori de la Politia de Frontiera, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Autoritatea Nationala a Vamilor si Autoritatea Navala Romana. “La initiativa presedintiei ungare a Consiliului Europei au fost initiate, in prima jumatate a anului 2011, la nivel european, trei actiuni majore pe caile de transport rutier, feroviar si naval. Astfel, in domeniul sigurantei pe caile navigabile interioare, in porturile fluviale si maritime a fost organizata operatiunea DANUBIUS, Serviciul Transporturi din cadrul IGPR fiind desemnat sa coordoneze actiunea la nivel national. Operatiunea s-a desfasurat in perioada 28 martie – 3 aprilie 2011 si a urmarit cresterea sigurantei transportatorilor pe fluviul Dunarea, in porturile fluviale si maritime, respectarea cadrului legal in materie vamala, combaterea contrabandei, a furturilor de ambarcatiuni si motoare, a migratiei ilegale, traficul de fiinte umane si droguri, precum si prevenirea si combaterea criminalitatii din transporturile navale”, precizeaza IGPR.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.