Oprescu: Bucurestiul “s-a dus” spre zona de nord

 

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a remarcat, la conferinta cu tema \”Dezvoltarea urbana in Europa de sud-est\”, organizata in cadrul Bucharest International Forum 2011, ceea ce bucurestenii simt pe propria piele: ca Bucurestiul “s-a dus” spre zona de nord, dezvoltandu-se \”la voia intamplarii\” in ultimii 20 de ani, iar “edilii, de multe ori, se lasa prinsi de proiectele cotidiene si uita de dezvoltarea pe termen lung a urbei”.

 

\”Orasul s-a dus spre zona de nord, acolo unde sunt paduri si lacuri. Dezvoltarea urbana sustenabila a lipsit. E nevoie de ordine in viata haotica a orasului. Noi am incercat sa evaluam ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani. (…) Bucurestiul are nevoie de strategii si politici care sa corecteze dezechilibrele existe. Numai un concept pe termen lung va aigura depasirea problemelor\”, a spus Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a amintit ca sanatatea este un alt element important in dezvoltarea sustenabila a Capitalei, iar din acest punct de vedere “s-au facut investitii importante”.

In opinia sa, motorul principal de dezvoltare ar trebui sa-l constituie parteneriatele public-privat. In urma cu o zi, premierul Emil Boc a declarat, la Ghimbav, ca Legea parteneriatului public-privat este in vigoare, insa normele metodologice trebuie sa primeasca acceptul Uniunii Europene. “Speram ca in aceasta luna sa fie finalizat procesul de colaborare cu Uniunea Europeana”, a precizat primul-ministru.

Magda SEVERIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.