Oprescu: La jumatatea lui octombrie, iesim cu totul din Aviatorilor

 

Refacerea bulevardelor Aviatorilor si Maresal Prezan va fi gata la 15 octombrie, a anuntat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent miercuri la redeschiderea circulatiei rutiere in zona Pasajului Basarab, dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare a strazilor din jur.

\”Suntem in lucru de cateva luni bune, si am vrut sa vad cum merg treburile. Am vrut sa vad daca se poate termina in toamna asta, si va spun acum ca se poate si ca o sa termin. Pana la jumatatea lunii octombrie, iesim cu totul din B-dul Aviatorilor, pana la Guvern, inclusiv Piata Victoriei, pana atunci fiind gata reabilitarea caii de rulare a bulevardului. Si B-dul Maresal C-tin Prezan va fi dat in folosinta la jumatatea lunii octombrie; pe partea stanga, Distrigaz mai are de reinnoit racordarile, iar Net City de realizat canalizatiile, dupa aceea se trece la marcaj\”, a precizat Oprescu.

Primarul general a verificat apoi lucrarile pe strazile Stefan Ciuca si Tudor Arghezi, din Sectorul 2, si cele din B-dul 1864, din Sectorul 6, care au fost preluate “la stadiul de pamant”, iar in prezent sunt la finalizare cu toate utilitatile necesare (apa, gaz, canal). “Pana pe 15 octombrie, vor fi complet reabilitate si str. Tudor Arghezi si str. Coltei, inclusiv cu partea de trotuar. Aici fusese deja asternut stratul de pietris, urmand sa fie turnat asfaltul. Tot in luna octombrie vor fi finalizate si lucrarile la strada Stefan Ciuca, o strada de pamant de aproximativ 2 km pe care Primaria Capitalei a introdus deja toate utilitatile (apa, canalizare, gaze) si unde mai ramane de facut doar suprafata carosabila. Si Bulevardul, pana acum cateva luni o strada de pamant lunga de peste 2 km, va fi complet reabilitat pana la sfarsitul saptamanii viitoare, aici fiind deja introduse utilitatile iar acum turnandu-se mixtura asfaltica. In primavara anului viitor, vor fi demarate si lucrarile la Str. Escalei, care, impreuna cu Str. Peris si Str. Stefan Ciuca, au fost trecute in patrimoniul municipalitatii la jumatatea anului 2008”, a mai anuntat edilul-sef.

Despre Pasajul Lujerului, Oprescu a spus ca Administratia Strazilor o sa-l dea in folosinta pana la sfarsitul acestei luni. “In prezent se lucreaza la partea de hidroizolatie dinspre Magazinul Cora, urmand sa fie executate partea electrica si marcajele in subteran\”, a precizat edilul-sef. Anul acesta, vor fi reabilitate 11 strazi, urmand ca lucrarile la alte 34 de strazi incepute sa fie reluate in 2011. “Este important ca principalele lucrari de reabilitare sa fie terminate pana la sfarsitul acestei toamne, pentru a evita ca o iarna grea, asemenea celei din anul trecut, sa dea peste cap circulatia din Bucuresti”, a conchis primarul general.

 

Traficul auto, reluat pe sub Pasajul Basarab

Circulatia pe mai multe artere de sub Pasajul Basarab a fost reluata miercuri dimineata, dupa finalizarea lucrarilor la infrastructura rutiera. Prezent in momentul deschiderii traficului, Sorin Oprescu s-a declarat multumit de calitatea lucrarilor, precizand ca zona Plevnei – Gara Basarab ramane in continuare inchisa pana la sfarsitul anului, cand se va relua si circulatia tramvaielor.

Traficul rutier a fost reluat pe B-dul Vasile Milea, pe ambele sensuri intre B-dul Iuliu Maniu si Sos. Orhideelor, pe Sos. Grozavesti, pe ambele sensuri intre Piata Leul si B-dul Vasile Milea, pe Sos. Orhideelor, sensul dinspre B-dul Regiei spre podul Grozavesti si pe Sos. Orhideelor, pe ambele sensuri intre Calea Giulesti si B-dul Regiei. Circulatia s-a reluat si pe Splaiul Independentei, pe ambele sensuri, de o parte si de alta a raului Dambovita, in zona pasajului, pe partea centrului comercial Carrefour, intre Splaiul Independentei (podul Grozavesti) si Calea Plevnei, precum si pe Sos. N. Titulescu, intre Calea Grivitei si B-dul Al. I. Cuza. Soferii se pot deplasa si in zona de la intersectia Caii Plevnei cu Giulesti si Sos. Orhideelor.

A fost instituit, totodata, sens unic pe Splaiul Independentei, intre Sos. Orhideelor si Str. Petre Popovat (sensul dinspre podul Cotroceni spre Sos. Virtutii), precum si pe Splaiul Independentei intre Str. Alex. Borneanu si Sos. Cotroceni (sensul dinspre Sos. Virtutii spre podul Cotroceni). In sens unic, se circula si pe str. Economu Cezarescu intre B-dul Vasile Milea si Str. Alex. Borneanu (sensul dinspre B-dul Vasile Milea spre Str. Alex. Borneanu).

De asemenea, circulatia rutiera pe bd. Vasile Milea intre str. Economu Cezarescu si rampa de coborare a pasajului spre B-dul Iuliu Maniu se realizeaza partial pe calea de rulare a tramvaielor cu cate doua benzi pe sens.

Pentru desfasurarea lucrarilor la podul hobanat peste liniile CFR, circulatia rutiera ramane inchisa pe B-dul Dinicu Golescu, intre sos. Orhideelor si str. Fluviului si pe sos. Orhideelor, intre Calea Plevnei si B-dul Dinicu Golescu.

Totodata, autobuzele liniilor 105, 635, 601, 178, 644, 162 si 163 si-au reluat traseele obisnuite.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.