OUG 68: Schemă de ajutor pentru producerea materialelor de construcții

Plenul Senatului s-a reunit în sesiune extroardinară, în 10 iulie, pentru a lua act de adoptarea de către Guvern, în 7 iulie, Ordonanța de urgență (OUG) nr. 68 pentru aprobarea și finanțarea Programului național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții. Aceasta este formalitatea necesară atunci când Parlamentul se află în vacanţă, iar Guvernul emite ordonanţe de urgenţă.

Actul normativ, inițiat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, are ca scop implementarea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea financiară a investițiilor private dedicate înființării și/sau dezvoltării capacităților de producție pentru produse și materiale de construcții.

Suma ce va fi alocată, pentru anul 2023, este echivalentul în lei a 150 de milioane de euro.

Finanțarea va fi acordată pentru reducerea deficitului comercial provenit din importul de materiale de construcții, stimularea investițiilor în județele mai puțin dezvoltate și creșterea producției interne de produse și materiale de construcții.

Schema sprijin este una multianuală, pentru perioada 2023-2027, iar acordarea finanțării se realizează cu încadrarea în creditele de angajament și creditele bugetare aprobate prin legile bugetare anuale, prin bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.