P3 intră pe piața din UK cu 2 active logistice achiziționate de la SEGRO

P3 Logistic Parks își anunță extinderea în Marea Britanie prin achiziționarea a două active logistice de la Segro, având o suprafață totală închiriabilă de 81.000 mp în locații strategice.

P3 Kettering

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Una dintre active se află în Crick și cuprinde aproximativ 36.000 mp, iar cea de-a doua este situată în Kettering, având o suprafață de peste 45.000 mp.

Frank Pörschke, CEO P3 Logistic Parks, afirmă: „Achiziția acestor două active logistice din Marea Britanie marchează o etapă importantă pentru P3, deoarece presupune extinderea operațiunilor pe o piață cheie, cunoscută ca având o industrie logistică solidă. Țara a fost întotdeauna un punct vital pentru comerțul și schimburile internaționale și suntem încântați să ne oferim expertiza și resursele pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale companiilor care operează în această regiune.”

Activele logistice recent achiziționate sunt situate strategic în zona „Triunghiului de Aur” și asigură o conexiune ideală cu principalele rețele de transport și centrele industriale cheie din Regatul Unit. Toate unitățile au fost dezvoltate, începând cu anul 2010, conform unor standarde instituționale moderne de nivel A și dețin inclusiv un rating BREEAM „Foarte bun”, fiind închiriate integral unui număr de trei chiriași.

P3 se asociază cu Roebuck, un manager de investiții pan-european instituțional specializat în sectorul logistic european. Roebuck asistă intrarea P3 în Marea Britanie, pe baza istoricului și experienței în materie de spații de închiriat și va gestiona ambele active în etapa inițială a expansiunii P3 în această țară. 

Otis Spencer, CIO P3 Logistic Parks, a declarat: „Intrarea P3 pe piața britanică reflectă viziunea noastră pe termen lung și planurile strategice de dezvoltare. Selectia acestor active logistice a fost făcută cu atenție, deoarece se aliniază cu angajamentul curent de a oferi clienților noștri servicii de o calitate excelentă, eficiență operațională și sustenabilitate.”  

P3 Crick

David Proctor, managing director Group Investment, SEGRO, a adăugat: „Această vânzare ne-a permis să cesionăm o serie de exploatări relativ mici, toate acestea fiind prevăzute pentru a fi tranzacționate pe termen scurt sau mediu, ceea ce ne permite să reinvestim capitalul în programul nostru de dezvoltare. De asemenea, demonstrează interesul constant al investițiilor în activele logistice de înaltă calitate, după corecția semnificativă a evaluării care a avut loc în ultimul an.”

Termenii tranzacției nu au fost comunicați. 

P3 a fost consiliat de Colliers în privința acestei tranzacții. DTRE și ACRE au acționat în numele SEGRO.

Ed Plumley, director, EMEA Capital Markets, Colliers, a precizat: „Aceste achiziții sunt veștile bune de care piața avea nevoie. Este o demonstrație clară a faptului că apetitul investitorilor rămâne îndreptat spre activele din locații centrale, cu oportunități de creștere pe termen lung și de performanță ESG. Colliers a fost încântată să aducă această oportunitate în afara piețelor P3 și să ofere consultanță concentrată pe măsură ce se extinde într-o nouă jurisdicție.”

Despre P3 Logistic Parks 

P3 este un investitor pe termen lung, manager și dezvoltator de proprietăți imobiliare logistice europene, cu peste 7,9 milioane de m² de active în administrare și o bancă de terenuri de 1,9 milioane de m² pentru dezvoltare ulterioară. P3 are activități comerciale în 12 țări și investește și dezvoltă în Europa de peste două decenii. P3 are peste 250 de angajați în 11 birouri din marile orașe europene. Sediul central este situat în Praga. P3 oferă servicii integrate de dezvoltare, de gestionare a activelor și a proprietăților.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.