Patru politisti rutieri din Ilfov, retinuti pentru luare de mita

 

Doi politisti rutieri de la Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov au fost retinuti, miercuri, de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, dupa ce, cu o zi inainte, alti doi patisera acelasi lucru si sunt acum arestati preventiv.

 

Initial, toti cei patru politisti rutieri din comuna Bragadiru au fost cercetati in acelasi dosar de procurorii anticoruptie si acuzati ca au luat mita, dupa ce ar fi primit de la trei soferi 1.300 de lei pentru a nu-i amenda. Insa dosarul a fost disjuns, iar ancheta in cazul ultimilor doi este acum coordonata de Parchetul Tribunalului Bucuresti, au declarat surse judiciare. Anchetatorii au probat, pana in prezent, cinci fapte de luare de mita savarsite de cei doi. Mita a fost, in fiecare caz, de 500 de lei, pentru a nu da amenzi de circulatie.

Marti, ofiterul de politie judiciara Sorin Rap si agentul Florin Adrian Nedelcu, ambii politisti rutieri la Politia Orasului Bragadiru, au fost retinuti pentru 24 de ore, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Acestia au fost arestati preventiv pentru 29 de zile de instanta Curtii de Apel Bucuresti. Procurorii au stabilit ca, in perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2011, cei doi au primit de la trei soferi suma totala de 1.300 de lei, pentru a nu le da amenda. La instrumentarea dosarului, procurorii anticoruptie au colaborat cu ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.