Pentru Volvo Trucks, fiecare picatura conteaza

 

Volvo Trucks a lansat o campanie de promovare a eficientei consumului de combustibil.

 

„Consumul de combustibil poate fi redus semnificativ prin masuri relativ simple. Reducerea consumului de combustibil este benefica pentru clientii nostri si pentru mediul inconjurator, iar acesta este un mesaj pe care vrem sa-l facem cunoscut“, a spus Staffan Jufors, presedinte si CEO al companiei.

Dezvoltarea unei noi generatii de motoare care sa respecte norme antipoluare mai exigente, in special privind emisiile de particule si de oxizi de azot, costa miliarde de coroane. In cel mai bun caz, acest lucru poate asigura reducerea cu un procent a consumului de combustibil si a emisiilor de CO2. In acelasi timp, s-a demonstrat ca adoptarea unor masuri relativ simple permite realizarea de economii mult mai importante.

„De obicei, cea mai mare atentie este acordata tehnologiei. Desigur, tehnologia este importanta si suntem foarte mandri de faptul ca probabil dispunem de cel mai eficient autocamion de pe piata. Insa mai important este faptul ca am adoptat o abordare integrata, in functie de nevoile clientilor, in scopul utilizarii optime a energiei si minimizarii impactului asupra mediului inconjurator. Este vorba despre o evolutie armonioasa in pasi mari si mici“, a declarat Staffan Jufors, presedinte si CEO Volvo Trucks.

Pentru a prezenta gama diversificata de masuri care permit reducerea consumului de combustibil, compania prezinta o filosofie intitulata „Fiecare picatura conteaza“. Este un concept care are drept obiectiv reducerea consumului de combustibil si a impactului asupra mediului. Pe site-ul www.volvotrucks.com/everydropcounts compania prezinta atat exemple de masuri simple cat si complexe, care permit reducerea consumului de combustibil.

 

Soferul este cheia reducerii consumului de combustibil

Instruirea soferului este una dintre cele mai eficiente modalitati de reducere a consumului de combustibil. In Europa, 15.000 de soferi au participat deja la cursul Volvo Trucks de instruire pentru soferi. Gama completa de masuri include inovatii tehnice importante, cum ar fi tehnologia cu propulsie hibrida si motoare alimentate cu gaz, precum si accesorii si servicii cum ar fi echipamente suplimentare, intretinerea vehiculului, sisteme de planificare a traseului si analiza consumului de combustibil. Geometria corecta a rotilor si alegerea corespunzatoare a anvelopelor pot reduce consumul de combustibil cu pana la 14 procente.

„Cu alte cuvinte, nu vorbim despre o viziune pentru viitor, ci mai degraba despre masuri concrete, care sunt deja puse in aplicare. Toate aceste elemente se armonizeaza perfect si consideram ca este momentul tocmai bun pentru a vorbi despre filosofia si obiectivele noastre pe termen lung“, a aratat Staffan Jufors.

Radu BORCESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.