Peste 7.000 de accidente rutiere grave anul acesta

 

De la inceputul anului s-au inregistrat la nivel national 7.000 de accidente rutiere grave, insa partea buna este ca numarul acestora este in scadere cu 989 fata de anul trecut, a anuntat seful Directiei Politiei Rutiere, comisar sef Lucian Dinita, joi, la Forumul International pentru Siguranta Rutiera.

In accidentele produse anul acesta si-au pierdut viata 1.767 de persoane, cu 370 mai putine decat anul trecut, iar numarul ranitilor grav a fost de 6.485, in scadere cu 675 de cazuri fata de 2009. Cele mai multe astfel de evenimente tragice s-au inregistrat pe DN1 (Bucuresti – Brasov), DN2 (Bucuresti – Suceava), DN6 (Bucuresti – Tr.Severin) si DN7 (Bucuresti – Nadlac).

In perioada 21- 22 octombrie are loc la Bucuresti Forumul International pentru Siguranta Rutiera, la care participa reprezentanti ai Directiei Rutiere din cadrul IGPR, ai Ministerului Administratiei si Internelor, Politiei Romane, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Asociatiei Victimelor Accidentelor Rutiere, Prevention Rutiere Internationale (organism international de preventie rutiera) si reprezentanti a 10 state (Spania, Tunisia, Ucraina, Italia, Marea Britanie etc.). Scopul acestui eveniment – ca, de altfel, principala tinta urmarita de politistii rutieri – este siguranta traficului prin reducerea numarului accidentelor de circulatie si a consecintelor acestora.

Campaniile „Alege Viata!” – de constientizare a conducatorilor de autovehicule si motociclete asupra consecintelor vitezei excesive -, „Sa nu te joci cu viata ta!” – de prevenire a accidentelor in randul conducatorilor de motociclete si mopeduri -, „Bei sau conduci?” – de combatere a conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice – sau ,,Centura de siguranta inseamna viata” au avut un rol decisiv in scaderea numarului accidentelor rutiere. Astfel, este pentru prima data cand, in doi ani consecutivi (2009 si 2010), se inregistreaza scaderi atat la numarul de accidente rutiere grave, cat si la cel al persoanelor decedate, respectiv al celor ranite grav. In procente, accidentele grave au scazut cu 11,44%, numarul persoanelor decedate, cu 16,49%, iar cel al ranitilor grav, cu 8,10 %.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.