Podul de pe Centura Aradului va fi gata in iulie, dar soseaua abia la anul

 

Podul peste raul Mures, punctul de plecare al centurii de ocolire cu regim de autostrada a municipiului Arad (Arad BYPASS), va fi gata in iulie, insa traficul greu va fi scos efectiv din oras abia anul viitor, cand intreaga sosea va fi finalizata si cand vor fi executate si legaturile cu tronsonul de autostrada Arad – Timisoara. Centura ar fi trebuit sa fie deja gata, insa de cand CNADNR a “ars” constructorul cu 1,5 milioane de euro pentru intarzierea lucrarilor, treaba merge struna.

 

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a facut sambata o inspectie pe santier, insotita de secretarul de stat Eusebiu Pistru si de directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Daniela Draghia. Managerul coordonator al proiectului, Ernst Kramar, a promis ca podul va fi gata in iulie, dupa care vor mai fi necesare trei luni pentru finisaje. Daca in urma cu o luna s-a declarat nemultumita de mersul lucrarilor, de data aceasta Boagiu s-a aratat “prietenoasa”. “Recunosc ca la prima intalnire cu dumneavoastra nu am fost foarte prietenoasa, dar astazi am incercat sa fiu, fiindca am sesizat ce ati facut pentru a avansa cu lucrarile. Este clar ca veti veni in continuare cu solicitari de extensii de timp la CNADNR, dar va cer ca, pana in anul viitor, asa dupa cum v-ati angajat astazi public, lucrarile sa fie gata. Sa fie facute si legaturile cu tronsonul de autostrada Arad – Timisoara, astfel incat traficul greu sa fie scos efectiv din municipiul Arad”, le-a spus constructorilor ministrul Transporturilor.

Boagiu a declarat ca nu este foarte multumita de termenul de finalizare, pentru ca acesta era cu totul altul, iar acum Aradul ar fi trebuit sa aiba deja o centura finalizata. “Luand insa in calcul problemele cu care v-ati confruntat (…) va acord totusi circumstante atenuante, mai ales ca vad mobilizare maxima din partea dumneavoastra”, le-a spus ministrul reprezentantilor consortiului FCC – PORR. Acesta este unul dintre contractele cu penalitati: CNADNR a “ars” constructorul cu 1,5 milioane de euro, pentru intarzierea lucrarilor.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.