Politia Locala Sector 4 a aplicat amenzi de 327.150 lei

 

Politia Locala Sector 4 a aplicat in ultima luna amenzi de 327.150 lei pentru fluidizarea traficului rutier, pentru sanctionarea comertului ilegal si a lucrarilor de constructie fara detinerea autorizatiei.

 

Astfel, agentii Politiei Locale Sector 4 au sanctionat patru cetateni cu 1.300 lei, pentru punerea in circulatie pe drumurile publice a vehiculelor cu tractiune animala. Pentru blocarea accesului in parcare, 3 cetateni au fost sanctionati cu suma totala de 4.700 lei, conform HCGMB nr. 124/2000, in timp ce alti doi au primit avertismente.

La capitolul comert au fost amendate 439 de persoane ce incercau sa vanda ilegal marfuri in zone din vecinatatea pietelor agroalimentare. Cuantumul total al acestor sanctiuni a atins 208.800 lei. Pentru expunerea la vanzare a marfurilor cu termenul de valabilitate expirat, neafisarea preturilor, neachizitionarea sau neprezentarea registrului unic de control, ori desfasurarea de activitati comerciale fara acordul Primariei, expunerea marfurilor in afara spatiului comercial, comercializarea altor produse decat cele inscrise in autorizatia de functionare, desfasurarea de activitati comerciale fara personal calificat sau neafisarea orarului de functionare, alti 39 de agenti economici care isi desfasoara activitatea pe raza Sectorului 4 au fost amendati cu 19.200 lei. Marfurile pentru care nu s-au putut prezenta documente justificative, referitoare la provenienta acestora, au fost confiscate si distribuite institutiilor care isi desfasoara activitatea in domeniul protectiei sociale.

Pentru abateri de la regimul constructiilor, cu incalcarea Legii 50/1991, au fost sanctionati 7 proprietari, cu amenzi in cuantum de 4.700 lei. In ceea ce priveste nerespectarea obligatiilor care le revin in calitate de proprietari de animale de companie, conform prevederilor HCGMB nr.120/2010, au fost amendati 7 cetateni, cu suma totala de 1.400 lei. Alte 201 de amenzi, totalizand 84.750 lei, au fost aplicate unor cetateni surprinsi apeland la mila publica, savarsind in public gesturi obscene, consumand bauturi alcoolice in locuri publice, instigand sau organizand si participand la jocuri de noroc, fapte prevazute si sanctionate de Legea nr. 61/1991.

Toti cei care doresc sa semnaleze astfel de cazuri sau orice alta incalcare a legislatiei in vigoare se pot adresa Politiei Locale Sector 4, apeland nr. de telefon 021.460.14.77. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.