Politist fugit cu mita


 

Un agent de la Sectia de Politie Rurala nr. 5 Strehaia, jud. Mehedinti, prins in flagrant in timp ce lua mita 200 de lei de la un sofer care depasise linia continua, a fugit sambata de sub escorta ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie (DGA), lovind autoturismul acestora cu masina de serviciu, ulterior fiind prins intr-o padure.

 

Flagrantul a fost organizat pe DN6, in apropiere de localitatea Tamna, in timpul unei actiuni a Politiei pentru depistarea soferilor care incalca regulile de circulatie. Luni, agentul de politie a fost arestat preventiv, cu mandat pe 29 de zile, pentru luare de mita. El era urmarit inca din luna august de ofiterii anticoruptie. “In fapt, in cursul lunii august 2011, ofiterii DGA – Biroul Judetean Anticoruptie Mehedinti, in urma unei informarii a IPJ Mehedinti, au sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti cu privire la faptul ca agentul de politie I. S. pretinde diverse sume de bani pentru a nu lua masuri legale fata de conducatori auto care comit contraventii la regimul rutier. In baza sesizarii, ofiterii DGA au fost delegati sa execute activitati de cercetare penala, fiind obtinuta si autorizatie de folosire a investigatorului sub acoperire. La data mentionata anterior, agentul de politie I. S., fiind in executarea atributiilor de serviciu, respectiv controlul traficului rutier pe DN 6, localitatea Tamna, a oprit un autoturism al carui conducator auto a efectuat manevra de depasire, incalcand marcajul longitudinal continuu existent in zona. Pentru a nu lua masurile legale, respectiv a nu-i suspenda dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, agentul de politie a pretins si primit de la conducatorul auto suma de 200 lei”, informeaza DGA.

Sambata seara, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti a dispus inceperea urmaririi penale si retinerea pe o perioada de 24 de ore, iar duminica, politistul prins cu mita a fost prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, luni fiind emis mandat pe 29 de zile.

 

500 de euro pentru modificarea alcoolemiei

Tot duminica, Tribunalul Braila a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a unui agent de politie din cadrul IPJ Braila, pentru trafic de influenta. El a fost prins in flagrant in timp ce primea 500 euro de la un cetatean pe care il prinsese baut la volan. “La data de 07.10.2011, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Biroul Judetean Anticoruptie Braila, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, l-au prins in flagrant pe agentul sef principal de politie V.R. din cadrul Biroului Politiei Rutiere Braila, in timp ce primea 500 euro de la un cetatean. In fapt, la data de 30.09.2011, cetateanul N.G., din comuna Tichilesti, jud. Braila, a fost depistat de catre agentul sef principal de politie V.R. conducand un autoturism pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice, ocazie cu care i s-a intocmit dosar penal”, informeaza DGA.

Flagrantul a fost organizat in baza denuntului celui prins baut la volan. Politistul i-a pretins suma de 500 de euro pentru a interveni pe langa lucratori ai Serviciului Judetean de Medicina Legala Braila, pentru modificarea alcoolemiei cu care a fost depistat conducand autoturismul.

La organizarea actiunii de flagrant, ofiterii D.G.A. au beneficiat de sprijinul tehnic al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.