Politistii romani si ungari, in actiuni comune pentru siguranta rutiera

 

Dupa accidentele produse recent in Ungaria, in care au murit 17 romani, politistii celor doua state vor actiona dupa un plan comun pentru siguranta traficului rutier, a anuntat vineri, la Oradea, seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa. La Oradea se desfasoara, vineri si sambata, o intalnire bilaterala a politistilor romani si ungari, organizata de Politia Judeteana Bihor pentru dezbaterea unor aspecte legate de cooperarea politieneasca, inclusiv in domeniul asigurarii securitatii frontierei dintre cele doua tari.

\”S-a pus la punct un plan comun de actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, iar miercurea viitoare, in localitatea Artand din Ungaria, va avea loc o intalnire tehnica a politistilor ce vor fi implicati in proiect. Acolo se vor prezenta masurile care se vor lua in urmatoarea perioada. Este necesara identificarea cauzelor care au dus la acele tragedii si stabilirea unui pachet complex de masuri, in care vor fi implicate toate autoritatile rutiere, una dintre aceste masuri fiind intensificarea verificarilor comune ale Politiei Rutiere si ale celorlalte autoritati din domeniu\”, a declarat seful Politiei Romane, intr-o conferinta de presa.

Totodata, vor fi analizate modalitatile de gasire a unor solutii pentru conectarea bazelor de date le autoritatilor de aplicare a legii in Romania si Ungaria, dar si pentru intarirea cooperarii in domeniul prevenirii si combaterii crimei transfrontaliere.

La intrunirea de la Oradea participa seful Departamentului Schengen, Afaceri Europene si Relatii Internationale din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, chestorul-sef Marian Tutilescu, seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, chestorul Ioan Buda, adjunctul sefului Politiei ungare, generalul Halmosi Zsolt, dar si sefii inspectoratelor de Politie din judetele Bihor, Arad, Timis si Satu Mare, respectiv omologii ungari din judetele Hajdu-Bihar, Bekes, Csangrad, Szabolcs-Szatmar-Bereg.  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.