Primaria Capitalei va achita 38 de milioane de lei mostenitorilor Mariei Tanase

 

Primaria Generala a Capitalei trebuie sa plateasca mostenitorilor artistei Maria Tanase suma de 38 milioane de lei, dupa ce a achitat o suma echivalenta pentru un teren de 3,5 hectare pe care cantareata de muzica populara l-a detinut in Parcul Tineretului. Anuntul a fost facut vineri, de primarul general Sorin Oprescu, la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Potrivit edilului Capitalei, executorul judecatoresc a pus poprire pe conturile primariei, inclusiv pe unul special, din care era alimentata investitia de la Stadionul National “Lia Manoliu”. \”Am anuntat Ministerul de Finante pe cale juridica, iar banii din cont au fost ridicati\”, a spus Oprescu. Primarul general a aratat ca, la scurt timp de la actiunea MF, s-a prezentat si cealalta parte de mostenitori ai Mariei Tanase, care a facut poprire pe alte conturi ale Primariei. \”Procesul a inceput in 1999, s-a judecat timp de 11 ani si s-a decis executarea silita prin poprire pe conturile Primariei\”, a precizat Sorin Oprescu. Cea de-a doua transa de bani urmeaza sa fie platita mostenitorilor cantaretei prin includerea acestor fonduri in bugetul primariei pe anul viitor.

In acest moment, conturile Primarie au fost deblocate, iar suma va trebui inapoiata. \”Am introdus aceasta suma in bugetul de anul viitor, pentru ca nu mai este posibil acest lucru prin rectificarea bugetului pe anul in curs\”, a conchis Oprescu.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.