Programul ‘Piste pentru biciclisti’ se lanseaza in luna mai

 

Ministerul Mediului si Padurilor va aloca in decursul acestui an 100 de milioane de lei pentru realizarea de piste pentru biciclisti, programul urmand a fi lansat incepand cu luna mai, a anuntat ministrul Laszlo Borbely joi, la Vaslui.

 

“Programul “Piste pentru biciclisti” este foarte important si poate fi accesat inclusiv de catre primariile de comuna. Aceste piste pentru biciclisti nu trebuie facute numai pe langa sosea, ci pot fi realizate inclusiv in parcuri de agrement. De exemplu, Targu-Mures si Reghin pot fi unite printr-o astfel de pista pe digul de protectie impotriva inundatiilor”, a spus ministrul.

Laszlo Borbely a semnat, joi, in judetul Vaslui, contractul de finantare pentru “Proiectul integrat de deseuri”, cu o valoare de 35 de milioane de euro. In urma cu mai bine de zece ani, consiliile locale Vaslui, Husi, Barlad, Negresti si Consiliul Judetean (CJ) s-au constituit intr-o asociatie pentru a putea accesa fonduri in vederea construirii unei gropi ecologice in localitatea vasluiana Rosiesti. Potrivit CJ Vaslui, abia la sfarsitul anului trecut, a fost publicata in Monitorul Oficial lista proiectelor finantate in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu, lista care cuprindea si proiectul in cauza, care vizeaza dezvoltarea sistemului integrat de management al deseurilor si infrastructurii de colectare a deseurilor. Este vorba de sistemul integrat de management al deseurilor in judetul Vaslui. Asta inseamna 35 de milioane de euro pentru judet care vin de la Uniunea Europeana, numai 2% trebuie sa fie platit de catre comunitatea locala, 13% vine de la autoritatea centrala si 85% de la Uniunea Europeana.

“A fost important sa semnam cat mai repede acest contract pentru ca judetul Vaslui este unul dintre cele 5 judete care nu are niciun deponeu in momentul de fata. Se stia acest lucru din momentul in care a fost acceptata de statul roman inchiderea acelor depozite de gunoi”, a declarat, la randul sau, ministrul Laszlo Borbely.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.