RCA mai mic in 2011

 

Primele pe care soferii le vor achita pentru politele auto obligatorii RCA valabile in 2011 vor fi mai reduse decat cele practicate de asiguratori in acest an, cu pana la 14 procente, reiese din analiza tarifelor notificate de sapte asiguratori Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

\”Aceasta se explica nu doar prin aplicarea sistemului bonus-malus, ci si prin faptul ca societatile si-au propus sa acorde reduceri in functie si de alte criterii decat cele utilizate pana acum. In cazul ultimelor trei societati de asigurare care au notificat CSA, tarifele de baza pentru gama medie de asigurati persoane fizice inregistreaza o scadere cuprinsa intre minus 14% si 0%\”, se arata intr-un comunicat al CSA, semnat de Mona Cucu, sefa Directiei Generale Asigurari Obligatorii.

Anterior, autoritatea de reglementare anuntase ca tarifele pe care le vor practica 4 societati in cazul politelor RCA, pentru autoturisme cu capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.200 – 1.600 cmc si soferi cu varste intre 30 si 50 ani, vor varia, in medie, intre minus 5% si plus 15% fata de cele utilizate in acest an.

Prin gama medie de asigurati persoane fizice, CSA se refera la proprietarii de autoturisme cu capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.200 – 1.600 cmc si varste intre aproximativ 30 si 50 ani.

Reglementarile emise de CSA referitoare la sistemul bonus-malus obliga societatile de asigurare ca, la tarifele rezultate dupa aplicarea coeficientilor proprii de corectie (maximum 25%), sa acorde bonus persoanelor care nu au provocat accidente, adica sa reduca tariful de prima sau, dupa caz, sa aplice malus (sa majoreze prima) persoanelor care au provocat daune. Astfel, cei care nu au provocat accidente doi ani consecutivi (2009 si 2010) vor beneficia de un bonus de 20%, daca vor incheia asigurarea pe un an de zile. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.