Rompetrol a scumpit cu 6 bani/litru

La o zi dupa ce Petrom a majorat pretul carbunatilor cu 6 bani/litru, compania Rompetrol aplica si ea aceeasi scumpire de pret la benzina si motorina comercializate in reteaua proprie. 

Astfel, pretul benzinei Efix 95 este de 4,21 lei pe litru, iar cel al benzinei Alto 101 este de 4,82 lei pe litru. Motorina Efix Diesel se comercializeaza cu 4,04 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 costa 4,33 lei/litru.

Ultima modificare a preturilor carburantilor comercializati de Rompetrol a fost pe 19 februarie, cand benzina au fost ieftinita cu 3 bani pe litru. Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

Ontanu desfiinteaza benzinariile din centrul Capitalei

Primarul Neculai Ontanu a cerut conducerii SC Petrom SA sa desfiinteze statiile de alimentare cu carburant din zona centrala a Capitalei, pe motiv ca amplasarea lor la doar cativa metri de locuinte reprezinta un real pericol pentru cetateni.

Prima care va fi “rasa\” este benzinaria din spatele Teatrului National, situata pe strada Tudor Arghezi nr. 3 A, la 5 metri de blocuri. Edilul sectorului 2 si conducerea teatrului au supus atentiei reprezentantilor Petrom situatia acestei statii, cu argumentul forte ca, prin demolare, va fi eliminat riscul unei explozii. In locul statiei Petrom, urmeaza sa se amenajeze o parcare, care sa se adauge celei existente. De asemenea, in zona cuprinsa de strazile Tudor Arghezi – Jean-Louis Calderon – Carol I, zona cunoscuta ca fiind foarte aglomerata si cu blocaje zilnice de autovehicule, vor fi realizate lucrari destinate fluidizarii traficului rutier.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.