Sector 4: S-a deschis noua Piata Progresul. Urmeaza parcarea cu 750 de locuri

 

Noua cladire a Pietei Progresul din Sectorul 4 al Bucurestiului, situata vizavi de cea in care a functionat pana in prezent acest complex agroalimentar, a fost inaugurata joi, de primarul Cristian Popescu – Piedone. Imediat ce vremea va permite, Directia de Administrare a Pietelor va amenaja si o parcare de 50 de locuri, pentru ca locuitorii sa isi poata face cumparaturile in conditii civilizate. De asemenea, din luna martie, cladirea in care a functionat pana in prezent piata va fi transformata intr-o parcare supraetajata, cu 750 de locuri. Parcarea va deservi complexul agroalimentar in timpul zilei, iar noaptea va functiona ca parcare de resedinta pentru cetatenii din zona.

Noua Piata Progresul are o suprafata de 1.600 mp, cu parter si etaj, la parter fiind amenajate 13 spatii in care se comercializeaza produse din carne si branzeturi, precum si 120 de tarabe pentru fructe si legume, iar la etaj, 10 spatii confectii, textile, incaltaminte si articole de uz casnic. Cladirea beneficiaza de instalatii de climatizare, de retea de apa si de canalizare, de doua centrale termice, de sistem de alarma si antiincendiu, de grupuri sanitare si de iluminat cu lampi tip neon. Valoarea totala a investitiei este de 2,94 milioane de lei, fara TVA, suma ce nu greveaza bugetul local, provenind din fondurile proprii ale Directiei de Administrare a Pietelor Sector 4, realizate prin incasarea taxelor specifice activitatilor desfasurate.

Este cea de a doua piata reconstruita in aceasta zona a Capitalei, dupa Piata Sudului, reabilitata in anul 2009. “Oricine tranziteaza acum zonele BIG si Progresul, poate observa ca pietele agroalimentare au acum o noua fata, una moderna, mai vie si primitoare. Ii asteptam nu numai pe locuitorii Sectorului 4, ci si pe toti bucurestenii care doresc sa se aprovizioneze cu fructe, legume, lactate sau carne, in noua Piata Progresul, situata pe sos. Giurgiului. Am reusit eliminarea aspectului inestetic, conferindu-se acestora imaginea unor zone comerciale dintr-o capitala europeana”, a declarat edilul.

Primarul Cristian Popescu – Piedone are programata pentru anul acesta construirea unei alte noi piete, in zona Aparatorii Patriei, in imediata apropiere a celei destinate comercializarii mieilor de Paste – singura de acest gen din Capitala si organizata anual.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.