Seful Hidroelectrica a demisionat

 

Constantin Trihenea si-a dat demisia, marti, din functia de director general al Hidroelectrica, dupa ce, in urma cu o saptamana, si seful de la Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, a demisionat. Cele doua companii energetice vor avea, oricum, de anul viitor, manageri privati.

Daca Budulan a fost nevoit sa plece din cauza ca si-a angajat fiica pe un post de director in cadrul societatii pe care o conducea, Trihenea a invocat motive personale, desi demisia lui survine la putin timp dupa ce a declarat ca Hidroelectrica intentioneaza sa creasca cu 50%, de la 1 ianuarie 2012, preturile la energia hidro livrata populatiei, deoarece compania a avut de suferit in 2011 din cauza secetei.

Constantin Trihenea a fost numit in functia de director general al Hidroelectrica pe 1 ianuarie 2011, inlocuindu-l pe Mihai David. Pentru a ajunge la Hidroelectrica, Trihenea a renuntat la functia de prefect al judetului Sibiu.

In locul lui va fi numit director interimar adjunctul sau, Dragos Zahia, a anuntat Ion Ariton, ministrul Economiei.

Hidroelectrica este cel mai important producator de energie din Romania, alaturi de Nuclearelectrica, ambele companii urmand sa aiba, din 2012, manageri recrutati din sectorul privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.