Sfestanie la Biroul Unic Sector 6


 

La cinci ani de la infiintarea Biroului unic de lucru cu cetateanul din Sectorul 6 al Capitalei, primarul Cristian Poteras a invitat un sobor de preoti sa faca o sfestanie a cladirii in care se solutioneaza rapid cererile petentilor.

 

“Interfata a relatiei Primarie – Cetatean, Biroul unic de lucru cu cetateanul si-a propus, mai presus de orice, eliminarea coruptiei si diminuarea birocratiei. Ideea infiintarii acestui departament a venit din dorinta Primarie Sectorului 6 de a oferi cu promptitudine cetatenilor informatiile de care au nevoie, de a creste gradul de transparenta decizionala, dar si gradul de responsabilitate juridica a administratiei publice fata de cetatean, ca beneficiar al deciziei administrative. Astfel, cetateanul nu trebuie sa mai parcurga o cale dificila pentru obtinerea informatiilor sau documentatiilor necesare, sa urce sau sa coboare nenumarate etaje si sa ia contact cu numerosi functionari”, a declarat edilul.

Pe langa reducerea timpului de solutionare a cererilor cetatenilor, s-a urmarit si prevenirea aglomerarii sau suprasolicitarii compartimentelor de lucru cu publicul, cat si eliminarea “timpilor morti”. Aici isi desfasoara activitatea 26 functionari, toti reprezentanti ai serviciilor de specialitate din Primaria Sectorului 6. Biroul unic este vizitat zilnic de aproximativ 150 de cetateni, iar in cei 5 ani au fost primite aproximativ 250.000 de petitii.

Dupa acelasi model a infiintat si Sorin Oprescu, de curand, un Birou unic pe B-dul Regina Elisabeta, vizavi de fostul sediu al Primariei Capitalei, langa Cismigiu.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.