Supralargirea soselei Pipera si pasajul suprateran vor fi gata in toamna

 

Supralargirea soselei Pipera si construirea pasajului suprateran intre Bd. Barbu Vacarescu si Calea Floreasca din Bucuresti vor fi gata in toamna, lucrarile fiind in prezent in grafic, in ciuda faptului ca nu s-a lucrat in aceasta iarna. Primarul general Sorin Oprescu a cerut, joi, in timpul inspectiei pe santier, expertizarea tehnica a tuturor podurilor din Bucuresti, construite in urma cu zeci de ani.

 

\”Lucrarea este in grafic, in conditiile in care toata iarna aceasta s-a putut lucra. La sfarsitul lunii martie deja vor aparea stalpii si grinzile podului. In ciuda vremii, dincolo de Barbu Vacarescu au fost turnate toate coloanele, chiar si culeea este turnata in intregime\”, a precizat Sorin Oprescu.

In ceea ce priveste urcarea si coborarea pe pod, primarul general a aratat ca in acest moment sunt luate in calcul mai multe variante: \”Studiem toate posibilitatile valabile, pentru ca este convenabil sa dam drumul si la Calea Floreasca ca o alternativa la Barbu Vacarescu. In acest fel vom avea doua cai si nu vom mai incarca traficul la iesirea pe bulevardul Aviatorilor\”, a spus edilul-sef.

Proiectul pasajului suprateran de la Pipera este unul integrat, care reabiliteaza tot ceea ce inseamna infrastructura, urmand ca, ulterior, sa se treaca la largirea carosabilului, a precizat, la randul sau, Madalin Dumitru, seful Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei. Cele mai grele probleme pe care constructorul pasajului le-a intampinat, pana in prezent, au fost lucrul in conditii de trafic rutier si neefectuarea exproprierilor, insa a fost o performanta a constructorului faptul ca a putut sa-si aranjeze santierul pentru a nu influenta traficul.

In ceea ce priveste exproprierile in zona, Sorin Oprescu a precizat ca acestea au fost incheiate si au costat aproximativ 12 milioane de lei (3 milioane euro). \”Acestea au fost terminate, si stanga si dreapta. Unii sunt multumiti, altii sunt nemultumiti. Urmeaza sa semnam procesele de predare-primire a amplasamentului, iar in maximum doua saptamani putem sa intram in terenurile expropriate\”, a sustinut Oprescu.

Investitia este necesara pentru asigurarea accesului in zona de nord a Capitalei dinspre Autostrada A3. Proiectul cuprinde largirea la sase benzi a soselei Pipera (fata de doua cate sunt in prezent), intre Calea Floreasca si Calea ferata Bucuresti – Constanta si construirea unui pasaj prin care sa se realizeze supratraversarea Bd. Barbu Vacarescu, pe de o parte, si a Caii Floreasca pe de alta.

Valoarea contractului este de peste 106,22 milioane lei, iar durata lucrarilor este de 18 luni de la data inceperii executiei. Amplasamentul a fost predat constructorului – Asocierea PA&CO International SRL si F. Kirchhoff Strbenbau GmbH Co KG – la data de 17 martie 2010. Lungimea drumului va fi de 1.520 metri, iar latimea de 34 metri.

Pana in prezent, la pod s-au forat coloane in proportie de 70%, radiere – 30% si a fost demarata operatiunea de armare a pilelor de sustinere. In ceea ce priveste lucrarile de drum, a fost realizat 80% din zidul de sprijin din zona intersectiei Pipera – Calea Floreasca, au fost realizate 90% din exproprieri (urmand ca PMB sa intre in posesia terenurilor in urmatoarele doua saptamani), s-au relocat retelele electrice (70%), cele de apa (60%) si cea de canalizare (20%). De asemenea, s-au efectuat sapaturi pentru drum (60%), s-au realizat lucrari de infrastructura si suprastructura drumului (20%) si au fost deviate retelele de termoficare (30%).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.