Sute de nevazatori cu acte in regula sunt posesori de permise auto

Obiceiul romanilor de a obtine fara niciun drept facilitatile acordate de stat persoanelor care chiar au disfunctii fizice sau psihice depaseste orice limita: sute de \”nevazatori\” cu certificate in regula de handicap poseda permis auto si conduc bine-mersi pe soselele patriei.

La Botosani, prefectul a descoperit ca 486 de persoane cu afectiuni grave si accentuate, incompatibile cu calitatea de sofer, detin si permis de conducere. Printre bolnavi se afla si 33 de nevazatori gradul I si 123 gradul II, dar si zeci de persoane cu handicap mental sau psihic. De asemenea, posesorii de permis sunt si persoane cu deficiente de auz, precum si cu handicap fizic sau somatic. \”In toata aceasta cazuistica, fie aveam 500 de potentiale pericole publice, care circula pe drumuri fara ca sanatatea sa le permita acest lucru, fie avem 500 de baieti destepti care nu fac decat sa sustraga banii statului pe aceste indemnizatii de handicap\”, a declarat prefectul Cristian Roman.

In total, Botosaniul are 12.000 de persoane cu handicap, care traiesc numai din banii de la stat. \”Este inadmisibil. Eu nu cred ca suntem un judet cu 12.000 de handicapati. De aceea, vom merge pana la capat cu toata povestea asta\”, a promis Roman.

In judetul Dambovita, exista aproape 70 de \”orbi\” la volan, situatia fiind descoperita dupa ce Serviciul Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului Dambovita a comparat baza sa de date cu cea a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

In urma unui control al Prefecturii, institutia a cerut Politiei sa clarifice situatia. \”Din totalul de 67 de persoane care figureaza cu handicap vizual si poseda permise de conducere, 18 detin mentiuni din partea medicilor, potrivit carora au deficiente de vedere, dar pot conduce autovehicule\”, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al Prefecturii Dambovita, Andreea Ionescu. Informatiile au fost transmise organelor abilitate, spre competenta solutionare. Politistii vor retrage permisele de conducere ale celor gasiti in neregula, iar cazul este si in atentia celor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Dambovita.

Si exemplele pot continua…

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.