Taxe si impozite neschimbate pentru 2011, in Bucuresti

Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, luni, propunerea primarului general Sorin Oprescu de pastrare a taxelor si impozitelor locale la nivelul din acest an pentru 2011, dar a respins proiectul de reimpartire a Capitalei pe zone de fiscalitate, care ar fi dus la o majorare a impozitelor in cazul imobilelor care treceau in zone superioare.

Mai precis, cei 40 de consilieri generali prezenti la sedinta CGMB s-au abtinut de la votarea proiectului privind redefinirea zonelor de fiscalitate din Capitala, astfel incat initiativa nu a putut trece. Ei au argumentat ca nu este un moment propice cresterii de impozite in Bucuresti.

Proiectul nu mai poate fi reintrodus in dezbaterea CGMB pentru ca, potrivit HG 44/2004, modificarea pentru zonarea fiscala se poate face numai in cursul lunii mai, pentru anul fiscal urmator.

Reincadrarea pe zone de fiscalitate noi ar fi adus o crestere de aproximativ 6-7 procente a veniturilor incasate de primarie numai din impozitarea suplimentara a imobilelor ce ar fi trecut din zonele inferioare in zona superioara A. \”In toate capitalele europene se practica acest lucru. Pe masura ce se dezvolta, cartiere trec din zona B in A, din zona D in zona C. Este normal ca aceia care locuiesc in centrul orasului sa plateasca impozite mai mari\”, si-a sustinut cauza Sorin Oprescu, insa fara succes.

Potrivit proiectului sau, zona A fusese prelungita de-a lungul malurilor raului Dambovita, de la intersectia Splaiului Independentei cu Bd. Vasile Milea pana la limita vestica de proprietate a constructiei Sema Park si limitele de nord ale lacurilor Fundeni si Baneasa.

In zona B fusesera introduse terenurile dintre Sos. Giurgiului si Bd. C-tin Brancoveanu, Sos. Berceni si strada Caporal Ghe. Marin din Sectorul 4, iar din Sectorul 3 – terenurile de pe Bd. 1 Decembrie, strada Fetesti, strada Ramnicu Valcea, precum si Drumul Gura Siriului.

In zona C erau trecute partea de sud a Soselei Andronache din Sectorul 2, strada Moroieni si zona dintre strazile Industriilor si Badicului din Sectorul 3, precum si zona de locuinte Prelungirea Ferentari-Aleea Livezilor din Sectorul 5.

In fine, in zona D ramasesera terenurile din teritoriile slab construite, fara dotari, cu accesibilitate redusa, precum si zonele inundabile. Chiar daca anul acesta nu a fost aprobat, proiectul ar putea avea sanse anul viitor sa fie votat pentru 2012.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.