Unda verde pentru mentenanta National Arena


 

Sorin Oprescu a reusit, joi, sa-i convinga pe consilierii CGMB sa aprobe concesionarea serviciilor pentru operarea si mentenanta National Arena catre un operator profesionist, ce va fi desemnat prin licitatie publica. Reamintim ca proiectul a fost respins de 5 ori pana acum.

 

Exploatarea stadionului urmeaza, astfel, sa fie realizata de un operator profesionist, care sa asigure si realizarea politicilor publice. ”Pentru asigurarea succesului organizarii si desfasurarii unor evenimente de mare anvergura se releva necesitatea ca managementul operational sa fie facut in mod profesionist de un operator specializat, recunoscut pe plan international cu o bogata experienta in organizarea unor evenimente sportive, culturale si artistice de mare interes, care sa aiba si resursele financiare necesare atingerii acestui scop\”, se arata in expunerea de motive a proiectului.

Totodata, operatorul are obligatia sa introduca stadionul in circuitul evenimentelor de mare anvergura, astfel incat acestea sa devina un obiectiv de atragere de fonduri, prin activitatile conexe evenimentelor. \”Organizarea unei proceduri publice de atribuire a contractului de concesiune a stadionului Arena Nationala se impune in contextul in care municipiul Bucuresti nu are experienta, know-how -ul si resursele necesare exploatarii eficiente in acest domeniu. In plus, Municipiul Bucuresti ar evita expunerea la riscul suportarii integrale si exclusive a cheltuielilor operationale, in contextul in care exploatarea directa s-ar dovedi neprofitabila\”, se argumenteaza in document.

Operarea directa ar fi presupus utilizarea de fonduri importante din bugetul Municipalitatii, pentru angajare de personal, mentenanta si asigurare de utilaje specifice intretinerii.

Prin contractul de concesiune, Municipiul Bucuresti va avea drepturi extinse privind supravegherea si controlul activitatilor de management si exploatare desfasurate de ofertantul castigator. Durata concesiunii poate fi de maxim 49 de ani de la data semnarii contractului, cu posibilitatea de prelungire pe o perioada cel mult egala cu jumatate din durata initiala.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.