USL cere bucurestenilor sa nu mearga la referendum

 

Copresedintii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca PSD, PNL si PC vor boicota referendumul pentru Legea Capitalei, daca acesta va contine intrebarile stabilite de Consiliul General in sedinta de miercuri. Cei doi le cer bucurestenilor sa nu mearga sa voteze, calificand intrebarile drept “caraghioase”.

 

Antonescu apreciaza ca hotararea de miercuri a majoritatii PDL, PRM, PNG din CGMB privind cele sapte intrebari supuse referendumului este \”expresia atitudinii de bataie de joc la adresa bucurestenilor, pe care Elena Udrea, un fel de Basescu blond la nivelul Bucurestiului, o inspira din practica de bataie de joc la adresa romanilor\”. El le va solicita sustinatorilor si simpatizantilor sa nu participe la vot. \”Daca se va ajunge la un referendum cu aceste intrebari caraghioase, vom boicota si nu vom participa la o mascarada de tip Basescu-Udrea (…) Nu suntem toti dresabili cum sunt acolitii PDL, nu suntem in ograda lui Udrea sau Basescu\”, a afirmat presedintele PNL.

Victor Ponta a precizat ca, din punct de vedere legal, intrebarea supusa referendumului trebuie sa fie foarte clara si sa poata fi pusa in practica. \”Cele sapte intrebari probabil au fost scrise de domnul Talmaceanu, pentru ca sunt de tip Caragiale\”, a adaugat el. Presedintele PSD a precizat ca USL, prin consilierii din CGMB, va solicita o noua hotarare in Consiliu prin care referendumul sa aiba o intrebare clara, de genul \”Doriti desfiintarea sectoarelor?\”.

Cum insa majoritatea in CGMB este detinuta de PDL, nu exista, practic, nicio sansa ca intrebarile referendumului sa fie schimbate dupa dorinta USL. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis, in sedinta de miercuri seara, ca referendumul local referitor la Legea Capitalei sa fie organizat in data de 19 iunie. Cele 7 intrebari la care vor trebui sa raspunda bucurestenii sunt urmatoarele:

  • Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?
  • Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o administratie?
  • Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?
  • Sunteti multumiti de curatenia in Capitala?
  • Va doriti o arhitectura unitara pentru Bucuresti?
  • Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?
  • Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general si CGMB?

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.