Vanghelie, amendat de prefect cu 55.000 lei

Prefectul Capitalei, Cristian Atanasoaie, l-a amendat cu 55.000 lei pe primarul sectorului 5, Dan Marian Vanghelie, pentru ca nu a infiintat subcomisia locala de fond funciar, al carei presedinte este, conform legislatiei in vigoare.

 

Potrivit prefectului, edilul sectorului 5 este singurul dintre cei sase primari de sector care a refuzat de mai multe ori sa puna la dispozitia comisiei de control documentele si informatiile solicitate. De altfel, Vanghelie a fost absent din primarie de fiecare data cand comisia a anuntat ca va veni. Prefectul a demarat o actiune de verificare a modului in care se aplica prevederile legilor fondului funciar in sectoarele Capitalei. In acest scop, au fost constituite comisii mixte formate din specialisti ai Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti si ai Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatii. In perioada 15 – 22 martie, s-a efectuat controlul asupra activitatii subcomisiilor locale de fond funciar din sectoarele 1, 4, 5 si 6, urmand ca sectoarele 2 si 3 sa fie verificate in cursul acestei saptamani.

La verificari, s-a facut o analiza a stadiului solutionarii cererilor de stabilire a dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, precum si a modului in care membrii subcomisiilor respecta prevederile legale in materie. \”Vom efectua aceste controale in toate sectoarele Capitalei, intrucat dreptul la proprietate al cetatenilor Bucurestiului este un drept fundamental, iar neaplicarea acestor prevederi intr-un intreg sector este un abuz. La finalizarea controalelor vom avea o imagine de ansamblu privind stadiul aplicarii prevederilor legilor fondului funciar in Capitala\”, ne-a declarat Cristian Atanasoaei, precizand ca in sectorul 5 au fost probleme si anul trecut, cand au fost emise numai 3 titluri de proprietate.

Prefectul Capitalei a participat, marti, la conferinta cu tema “ Aspecte recente ale cazuisticii Curtii Europene a Drepturilor Omului in materia dreptului la un proces echitabil”, organizata de Consiliul Superior al Magistraturii si Ministerul Afacerilor Externe, unde a sustinut alocutiunea cu tema “Aspecte privind executarea hotararilor judecatoresti in materia fondului funciar”. Conferinta a avut loc in prezenta ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, si a altor oficialitati ale Consiliului Superior al Magistraturii si Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.