Vin ploile


 

Vremea se raceste in toata tara, incepand de vineri seara, cand vin ploile si vantul, intai din vest si nord-vest, apoi vor cuprinde toata tara, astfel ca temperaturile vor scadea sub valoarea normala a acestei perioade.

 

Administratia Nationala de Meteorologie Administratia Nationala de Meteorologie a emis vineri o informare meteo prin care sunt anuntate intensificari de vant, precipitatii insemnate cantitativ si racirea accentuata a vremii, in perioada 7 octombrie ora 21.00 – 10 octombrie ora 9.00.

Potrivit meteorologilor, in acest interval vremea se va raci accentuat incepand din regiunile vestice si nord-vestice, astfel incat duminica, 9 octombrie, valorile termice se vor situa sub normele climatologice in toata tara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 14 si 15 grade, iar cele minime intre 9 si 10 grade C.

Vantul va avea intensificari in toate regiunile. Va ploua pe arii extinse, mai insemnat cantitativ in regiunile extracarpatice, precum si in cele montane, unde la altitudini mai mari de 1.800 m precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar vantul va sufla tare.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.