70 de văcuţe pentru tot atâţia ani de Heifer aterizează la Timişoara. GALERIE FOTO

Pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara vor ateriza, în 9 noiembrie, 70 de văcuţe de rasă din Irlanda, având destinația finală 3 comunităţi defavorizate din județul Mureș. În acest fel va aniversa organizația Heifer International împlinirea a 70 de ani de slujbă în folosul comunității în lume și 20 de ani de prezență în România.

Văcuţele aparţin rasei Holstein Friza şi au fost donate de fermieri irlandezi, prin organizaţia Bothar Irlanda.

„Este a treia oară când la Aeroportul Internaţional Timişoara aterizează un astfel de transport şi, de fiecare dată, toate operaţiunile aeroportuare au decurs bine. Ca şi până acum, venim în sprijinul fundaţiei Heifer la operarea acestui transport special deoarece aeroportul este pregătit să opereze orice fel de transport aerian. De altfel, dorim ca pe viitor să dezvoltăm activitatea de transport cargo”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Iulian Daniel Idolu.

aterizare vacute AIT zbor ian 2012

“Toate proiectele concepute de Heifer România au o puternică componentă de gen; mai exact, urmărim îndeaproape promovarea egalităţii dintre femei şi bărbaţi. Chiar dacă bărbaţii sunt consideraţi “capul familiei”, cele care se ocupă de animale în majoritatea gospodăriilor sunt femeile. Plecând de la această stare de fapt, ne-am gândit să arătăm recunoaşterea rolului important pe care îl au acestea în gospodărie, dăruindu-le lor aceste văcuţe” a declarat Ovidiu Spînu, directorul Heifer România.

Donaţia va avea loc în cadrul unui proiect ce își propune ca în 4 ani să îmbunătățească  condițiile de trai a 3.000 de familii din mediul rural din judeţul Mureş, care în prezent se gospodăresc lunar dintr-un venit de sub 200 lei.

Heifer România și partenerii săi doresc ca, în cei 4 ani, familiile care trăiesc în sărăcie sau ferme de subzisetență să devină mici fermieri, capabili să ducă un trai mai bun, să participe în mod activ în rezolvarea problemelor locale, a adăugat reprezentantul organizaţiei umanitare.

aterizare vacute AIT zbor oct 2011

Urmând principiul de bază al Heifer International, “Dar din dar”, fiecare dintre familiile beneficiare, va dona, la rândul ei, prima femelă născută a junicii primite. În acest fel, darul iniţial se va multiplica iar lanţul beneficiarilor va creşte.

Familiile incluse în proiect vor primi și asistență la creșterea și îngrijirea animalelor, precum și la valorificarea produselor obținute, fiind încurajată asocierea între producători.

Heifer International este o organizaţie umanitară care oferă de 70 de ani asistenţă comunităţilor sărace din peste 40 de ţări ale lumii, pentru a pune capăt foametei şi sărăciei, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii.

Heifer România (www.heifer.ro) este una din filialele Heifer International (www.heifer.org), implementând în ultimii 20 de ani mai bine de 65 de proiecte similare. După o analiză de specialitate, în funcție de specificul zonei, comunitățile partenere Heifer au primit oi, capre, porci, vaci, albine, păstrăvi sau bivoli. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.