71 de văcuțe au aterizat cu avionul la Timișoara. GALERIE FOTO

Cele 71 de văcuțe aduse din Irlanda pentru a ajuta familiile sărace din Mureș au ajuns în România cu o aeronava de tip Airbus A300, care a aterizat duminică, 9 noiembrie, la ora 11.45, pe pista Aeroportului Internațional Timișoara.

Avionul este unul amenajat special pentru transportul animalelor, astfel încât în interior văcuțele au avut parte de cele mai bune condiții de călătorie: țarcuri, apă și hrană.

După un zbor de 3 ore, animalele au ajuns cu bine și au fost descărcate în cele două TIR-uri, pregătite să le transporte mai departe.

Transportul, deși este unul inedit pentru Aeroportul Internațional Timișoara, nu reprezintă o premieră. Până acum, alte două astfel de zboruri speciale au aterizat la Timișoara, în 2011 și în 2012.

Exact ca și acum, de fiecare dată, văcuțele au aterizat în siguranță, în cele mai bune condiții.

avion, aeroport, cargo

“Acest zbor a fost posibil datorită infrasturcturii excelente a aeroportului Timișoara. Pista de la Timișoara, cu o lungime de 3500 de metri, recent astfaltată, utilajele de care dispunem pentru descărcare, de personalul specializat, precum și experiența pe care o avem în a gestiona transporturi de asemenea natură, ne recomandă ca fiind soluția optimă pentru acest tip de transport”, a declarat Marian Chivu, director operațional Aeroportul Internațional Timișoara.

avion, aeroport, cargo 012

„În prezent, Aeroportul Internațional Timișoara se află pe locul al doilea în țară la transportul cargo, însă dorim să dezvoltăm şi mai mult acest sector. Astfel, avem deja un proiect complex legat de Terminalul Intermodal de Cargo, care se află deja inclus în Master Planul de Transport”, a declarat Daniel Stamatovici, director comercial Aeroportul Internațional Timișoara.

avion, aeroport, cargo 018

“Heifer Este o organizaţiei non-profit, înfiinţată acum 70 de ani pe ideea ca fermierii să fie autonomi şi independenţi. De 70 de ani, organizaţia noastră este alături de fermierii din toată lumea, primul transport de acest gen a avcut loc în 1944, cu 18 vaci – spre Puerto Rico”, a declarat preşedintele Heifer Internaţional, Pierre Ferrari.

avion, aeroport, cargo 021

Animalele au fost aduse din Irlanda printr-un proiect al fundației Heifer România și, de la Aeroportul Internațional Timișoara, au fost transportate către Oradea, unde vor sta în carantină 30 de zile. După această perioadă, ele vor ajunge la familii nevoiaşe din judeţul Mureş. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.