UPDATE! Accident la calea ferată: 2 morţi şi 2 răniţi grav

O femeie aflată la volanul unui autoturism a murit, împreună cu unul dintre cei 3 copii ai săi care o însoţeau, după ce maşina le-a fost lovită de un tren, în Satu Mare, la trecerea la nivel cu calea ferată. Ceilalţi doi copii au fost grav răniţi, fiind transportaţi la spital. Circulația feroviară este blocată în zonă de la ora 12.50.

UPDATE: La ora 15.13 a fost reluată circulația feroviară între stațiile Satu Mare-Halmeu, trenul R 4407 care a staționat temporar în gara Satu Mare, și-a reluat circulația după 39 de minute, informează CFR Călători.

“O locomotivă izolată de marfă a lovit un autoturism între stațiile Satu Mare-Halmeu la trecerea la nivel semnalizată cu indicatoare rutiere, circulația feroviară în zonă fiind oprită temporar, până la eliberarea gabaritului.

În urma impactului, 2 din cele 4 persoane aflate în autoturism au fost rănite și transportate la spital, iar alte 2 persoane și-au pierdut viața”, precizează compania. 

Potrivit Antena 3, femeia nu deţinea permis auto.

Din primele informaţii reiese că accidentul feroviar a avut loc în jurul orei 12:50, când șoferul autoturismului nu a respectat semnalele luminoase și a fost lovit în plin de tren.

”Cauza probabilă a fost faptul că șoferul autoturismului care circula pe un drum forestier nu a respectat semnalele la trecerea cu calea ferată și a fost lovită de locomotiva CFR”, a declarat Cătălin Bocan, de la Centrul Infotrafic.

Anual, în România sunt înregistrate, în medie, 65 de accidente la trecerile la nivel cu calea ferată, generate de nerespectarea regulilor de circulație rutieră, în care mor, în medie, 20 de oameni iar alți 30 sunt accidentați.

CFR Călători face apel către toți conducătorii auto să respecte avertizările/regulile de traversare. (M.S.)

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.