Creștere cu 62% a traficului de mărfuri la Aeroportul Internaţional Timişoara

Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat în primele două luni ale anului o creştere cu 62% a traficului de mărfuri, cu 8% a numărului de pasageri și cu 5% a zborurilor, față de aceeași perioadă din 2015.

Astfel, în ianuarie – februarie 2016 s-au transportat 608 tone de mărfuri, comparativ cu de la 376 tone în primele două luni ale anului trecut.

”Considerăm că un eveniment important petrecut în 2015 pentru Aeroportul Internaţional Timişoara, dar şi pentru zona de vest a ţării, a determinat această creştere: inaugurarea  terminalului celei mai importante companii de curierat din Europa – DHL”, precizează conducerea aeroportului.

Totodată, față de 121.665 de pasageri în perioada ianuarie – februarie 2015, anul acesta au tranzitat aeroportul 131.869 pasageri.

O creştere însemnată apare şi la numărul zborurilor: 1.786 de aterizări și decolări anul acesta, față de 1.701  în primele două luni din 2015 (+5%).

Analiza pe companii aeriene a ratei de creştere a numărului de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi pe Aeroportul Traian Vuia – Timişoara a condus la următoarele rezultate:

  • compania aeriana Tarom a înregistrat cea mai mare creştere în primele doua luni ale anului 2016 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, cu o rata de creştere de 11%, urmată de compania Wizzair cu o creştere de 9% şi compania aeriana Lufthansa cu o creştere de 4%.

În perioada ianuarie – februarie 2016, destinaţiile preferate ale pasagerilor au fost Munchen, Bucureşti şi Londra, reprezentând din volumul total de pasageri ai AIT, 21%, 18%, şi respectiv 12%.

„Indicatorii statistici din 2016 continuă trendul ascendent din ultimii doi ani şi creează premize ca în a doua jumătate a anului să mărim rata de creştere, datorită zborurilor de vacanta programate în creştere fată de 2015 şi datorită începutului operării Ryan Air din 01. 11. 2016. Aceasta creştere obligă administraţia aeroportului să creeze condiţii de infrastructură mărite, astfel încât să se asigure un transfer optim al pasagerilor din zona publică până la îmbarcarea în aeronava”, a declarat Idolu Daniel, directorul general al S.N. Aeroportul ”Traian Vuia” Timisoara. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.